Fietscomputer met hartslagmeter: waar moet ik op letten?

Home » dossier » hartslag » Fietscomputer met hartslagmeter: waar moet ik op letten?

[fullwidth_text alt_background=”none” width=”1/1″ el_position=”first last”]

De laatste week van de Tour de France is alweer aangebroken. Menig wielrenliefhebber heeft voor de buis genoten van bergetappes en tijdritten over het Franse landschap. Door de populariteit van de Tour springen de recreatieve fietsers ook weer op de fiets. Misschien niet met dezelfde kwaliteiten, maar wel met dezelfde passie worden Nederlandse heuvels en fietspaden omgetoverd tot wielrenparcoursen. De trend van de laatste tijd is dat recreatieve wielrenners zo professioneel mogelijk willen trainen. De fiets moet zo licht mogelijk zijn (geen fietsbel), de wielerkleding op elkaar afgestemd en de zonnebril moet lekker zitten. Ook de fietscomputer met hartslagmeter wordt steeds populairder om het maximale uit de training te halen. Lees hier de voordelen van  het trainen met een fietscomputer met hartslagmeter en waar je op moet letten als je er één wilt aanschaffen.

[/fullwidth_text] [divider type=”standard” text=”Go to top” full_width=”no” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block pb_margin_bottom=”no” pb_border_bottom=”no” width=”1/3″ el_position=”first”]

 

 

[/spb_text_block] [spb_text_block pb_margin_bottom=”no” pb_border_bottom=”no” width=”1/3″]

 

 

[/spb_text_block] [spb_text_block pb_margin_bottom=”no” pb_border_bottom=”no” width=”1/3″ el_position=”last”]

 

 

[/spb_text_block] [fullwidth_text alt_background=”none” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Fietscomputer met hartslagmeter

Een fietscomputer wordt op het stuur geplaatst en haalt zijn gegevens uit een sensor op het wiel. Tegenwoordig zijn veel fietscomputers met hartslagmeter draadloos waardoor je geen last hebt van draden tijdens het fietsen. De fietscomputer toont, afhankelijk van het model, de afgelegde afstand, de snelheid en gemiddelde snelheid, ritduur, maximale snelheid en hoogte. Zodra je stilstaat stopt ook de fietscomputer met het meten van de gegevens, zodat het geen invloed heeft op de statistieken. De hartslag wordt gemeten doormiddel van een borstband en wordt ook weergegeven op de fietscomputer. Fietsen in de juiste hartslagzone door middel van een hartslagmeter zorgt voor effectieve trainingen. Per type training moet je namelijk in een andere hartslagzone fietsen. Een combinatie van een fietscomputer met hartslagmeter zorgt voor een optimale training en net die professionele touch die het fietsen leuker maakt.

[/fullwidth_text] [spb_single_image image=”5268″ image_size=”full” frame=”noframe” intro_animation=”none” full_width=”no” lightbox=”yes” link_target=”_self” width=”1/1″ el_position=”first last”] [fullwidth_text alt_background=”none” width=”1/1″ el_position=”first last”]

VDO Computer M5 WL D3

De VDO Computer M5 WL D3 is een draadloze fietscomputer met alle basisfuncties zoals snelheid, ritduur, afstand en klok. Een van de voornaamste voordelen is de grootte van het scherm en het gemak om de gegevens snel af te lezen. Ook is de VDO Computer M5 WL D3 instelbaar voor twee verschillende fietsen waarbij de data apart wordt opgeslagen.

Sigma Rox 10.0 GPS

De Sigma Rox 10.0 GPS is een fietscomputer met de standaardfuncties plús een nieuwe GPS functie. Doormiddel van deze GPS functie kan je routes navigeren tijdens het fietsen. De hartslag wordt gemeten met een borstband en de gegevens worden draadloos getransfereerd naar de fietscomputer. Verder heeft de Sigma Rox 10.0 GPS erg veel functies die het fietsen interessanter maken.

Garmin Edge 510 Prestatie Bundel

De Garmin Edge 510 Prestatie Bundel is een draadloze fietscomputer met touch screen. Ook beschikt deze fietscomputer over een GPS functie waardoor je fietsroutes kan navigeren. De Garmin Edge 510 biedt communicatiefuncties via je smartphone waardoor je snel op social media je status kan updaten. Door deze communicatiefuncties kan je ook weersomstandigheden ontvangen op je fietscomputer. De Garmin Edge 510 Prestatie Bundel is erg nauwkeurig en is geschikt voor de wielrenner die wil beschikken over uitgebreide gegevens.

Heb je besloten om een fietscomputer met hartslagmeter aan te schaffen? Kies voor een model met functies die je daadwerkelijk gaat gebruiken. Het is zonde om een duur model aan te schaffen, waarvan je de helft van de functies niet gebruikt.

[/fullwidth_text] [fullwidth_text alt_background=”none” width=”1/1″ el_position=”first last”]

[bol_product_links block_id=”bol_55a779e1d66fd_selected-products” products=”9200000044575394,9200000020121326,9200000011128818″ name=”Fietscomputer met hartslagmeter” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”800″ cols=”3″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

[/fullwidth_text] [fullwidth_text alt_background=”none” width=”1/1″ el_position=”first last”]

[/fullwidth_text]

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten