Hartslagmeter app

Home » dossier » hartslag » Hartslagmeter app

Apps worden steeds actiever gebruikt voor verschillende doeleinden in het dagelijks leven. Zo ook voor onze gezondheid. Bijvoorbeeld om gezond te eten of als hulpmiddel om medicijnen in te nemen. Maar ook apps om je hartslag te meten worden steeds vaker gebruikt. Veel vragen heersen over hoe een smartphone een hartslag kan meten en of dit wel betrouwbaar is. In dit artikel geven we je daarom meer uitleg over het gebruik van een hartslagmeter app.

Wat is een hartslagmeter app?

Hartslagmeter apps

Een app is een programma voor je smartphone of tablet die je bijvoorbeeld informatie geeft over hoe je gezonderĀ kunt eten. Dit zijn eenvoudige apps die vaak goed begrepen worden. Een app die je hartslag meet klinkt als een ingewikkelder verhaal. Er bestaan verschillende soorten hartslagmeter apps. Zo kan de ene app zonder externe hardware je hartslag meten. Dit doe je door je vinger op de camera van je telefoon te plaatsen. Hiermee kan je smartphone je hartslag meten. Een andere hartslagmeter app heeft de mogelijkheid de telefoon te verbinden met een hartslagband. Via bluetooth worden gegevens dan doorgestuurd
naar je telefoon waarop je informatie over je hartslag kunt vinden.

Betrouwbaarheid hartslagmeter app

Een snelle en handige om je hartslag te meten is een hartslagmeter zeker. Maar of alle hartslagmeter apps ook betrouwbaar zijn wordt nog over getwijfeld. Capri Hartrevalidatie heeft daarom verschillende hartslagmeters getest. En inderdaad, de praktijktest laat zien dat de betrouwbaarheid van hartslagapps nog te wensen overlaat. Voor medisch gebruik wordt dan ook niet geadviseerd een harslagmeter app te gebruiken. Apps die wel voldoende uit de test komen, zoals bijvoorbeeld de AppleWatch of de Fitbit Charge HR, kunnen daarentegen wel goed ingezet worden ter ondersteuning van dagelijks sporten of bewegen.

De test van Capri Hartrevalidatie heeft als voornaamste advies een gebruikers- Ć©n betrouwbaarheidstest uit te voeren voordat een app gebruikt gaat worden als hartslagmeter.

Wil jij weten of je een gezonde hartslag hebt of niet? Doe dan onze hartslag test

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten