Het effect van alcohol op je uiterlijk

Home » tiener » Het effect van alcohol op je uiterlijk

Dat een alcoholist niet knapper wordt van het vele drinken wist je misschien al wel, maar wat doen al die drankjes met jouw uiterlijk? Die paar biertjes in de kroeg, het wijntje bij het eten en dat glaasje bubbels toen je wat te vieren had. Voor iedereen die zich dit afvraagt is er nu een web app ontwikkeld die het effect van alcohol op je uiterlijk laat zien.

‘Your face as an alcoholic’alcoholist app

Over de slechte effecten van alcohol wordt steeds meer gesproken. Toch blijft alcohol maatschappelijk geaccepteerd en staan maar weinig mensen stil bij de gevolgen van het overmatig drinken van alcohol. Het bedrijf Rehabs uit California wou daar wat aan doen. Ze gingen daarom opzoek naar een manier om de gevolgen van overmatig drinken over te brengen. Ze hebben daarvoor een web app ontwikkeld genaamd ‘Your face as an alcoholic’.

Een foto zegt meer dan duizend woorden

De web app laat door middel van een foto, die jij zelf upload, zien hoe jij eruit ziet als je zwaar alcohol drinkt. De effecten die het drinken van alcohol heeft op je uiterlijk worden zichtbaar gemaakt. De web app kan een simulatie maken van hoe jij eruit ziet na twee, vijf, tien en twintig jaar zwaar alcohol drinken.

Rode vlekken, opgeblazen huid

Rode vlekken in je gezicht, gebroken haarvaatjes en een opgeblazen huid. Dat zijn de effecten van alcohol op je uiterlijk. Veel knapper word je er niet van en dat is wat de makers je willen laten zien. De makers spelen hiermee in op de ijdelheid van mensen en willen laten zien wat die biertjes en wijntjes voor effect hebben op je uiterlijk. De makers hopen hiermee mensen te kunnen confronteren en in te laten zien dat ze hun drinkgedrag moeten aanpassen.

Hoe zie jij eruit na jaren alcohol drinken?

Ben jij nieuwsgierig geworden naar de web app en benieuwd geworden hoe jij eruit ziet na jaren alcohol drinken? Probeer de web app dan zelf uit op ‘Your face as an alcoholic’.

Lekker verder lezen