Scrubben tegen puistjes

Home » dossier » puisten » Scrubben tegen puistjes

[spb_row row_bg_type=”image” parallax_image_height=”content-height” parallax_image_movement=”fixed” parallax_image_speed=”0.5″ parallax_video_height=”video-height” parallax_video_overlay=”none” row_overlay_opacity=”0″ width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block pb_margin_bottom=”no” pb_border_bottom=”no” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Eén keer in de week de dode huidcellen van je gezicht verwijderen, kan enorm helpen tegen puistjes. In de winkel zijn dan ook talloze scrubs te koop, maar echt goedkoop zijn die vaak niet. In dit artikel lees je wat scrubben voor je huid doet en hoe je makkelijk je eigen scrub maakt.

[sf_button colour=”accent” type=”sf-icon-stroke” size=”large” link=”https://www.ingoedendoen.nl/test-en-checklist/test-puistjes-de-baas-wat-werkt-voor-jou/” target=”_blank” icon=”fa-pencil-square-o” dropshadow=”yes” extraclass=””]Snel van je puistjes af? Doe de test![/sf_button]

Wat doet scrubben tegen puistjes?

Scrubben is een manier om de dode huidcellen van je gezicht (of andere delen van je lichaam) te verwijderen. Door met een speciale douchegel waar korreltjes aan toegevoegd zijn over je gezicht te wrijven, stimuleer je de doorbloeding en vernieuwing van je huid. Tegelijkertijd verwijder je het vuil dat zich gedurende de dag op je huid heeft opgestapeld. Scrubben is dus een grondige manier van je gezicht schoonmaken en heeft een positief effect op je huid.Doordat scrubben zo grondig is, is het echter niet verstandig om dit te vaak te doen. Daarbij kun je ongeveer de volgende richtlijnen aanhouden:

  • Matig tot vette huid: twee keer per week scrubben.
  • Droge of gevoelige huid: kies voor een zachte scrub en voer die één keer in de twee weken uit.
  • Normale huid: één keer per week scrubben

Let op! Gebruik nooit een scrub die bedoeld is voor je lichaam op je gezicht. Scrubs die voor je lichaam zijn gemaakt hebben namelijk een veel grovere korrel, dan degene die je voor je gezicht moet gebruiken.

scrubben

Hoe scrub je je gezicht?

Om je gezicht te scrubben is het belangrijk om je gezicht vochtig te maken. Je kan je gezicht bijvoorbeeld nat maken met lauw water nadat je je huid hebt gereinigd met een reinigingsmelk. Daarna wrijf je de scrub in op je gezicht. Die doe je door met je wijsvinger een cirkelende beweging over je huid te maken. Het is niet nodig om hierbij heel veel druk uit te oefenen op je huid. Als je last hebt van puistjes in je gezicht dan is het belangrijk dat je deze niet scrubt. Als je dit wel doet dan maak je de puistjes alleen maar kapot wat zorgt voor lelijke littekens. Scrub dus om de puistjes heen. Na het scrubben haal je het scrubmengels met een vochtig washandje van je gezicht af. Maak tussendoor het washandje een aantal keer schoon, anders smeer je de scrub alleen maar elke keer opnieuw over je gezicht uit. Als je gezicht redelijk vrij is van je scrubmiddel kun je nog een paar keer met je handen water in je gezicht gooien. Maak hiervoor gebruik van koud water, dan sluiten je poriën weer. Dep daarna je gezicht droog met een handdoek en smeer je gezicht in met een verzorgende dagcreme.

[sf_iconbox image=”ss-heart” character=”” color=”standard” type=”standard” title=”Ontdek de beste producten tegen puistjes” animation=”none” animation_delay=”200″ link=”http://www.drogisterij.net/verzorging/gezichtsverzorging/acne?partnercode=238&utm_source=zanox&utm_medium=Affiliatie&utm_campaign=zanox” target=”_blank”]
[/sf_iconbox]

Suikerscrub voor lichaam en gezicht

Veel mensen gebruiken als ze zelf een scrub gaan maken zout. De zoutkorrel is inderdaad geschikt voor een scrub voor het gehele lichaam, maar is te ruw om op je gezicht te smeren. Een beter alternatief is suiker. Deze korrel is veel fijner voor de tere gezichtshuid. Je moet dus wel kiezen voor een suikervariant met een kleine korrel, anders maak je nog steeds krassen op je huid. Sommigen kiezen daarom voor poedersuiker. Voor de suikerscrub heb je 3 eetlepels olijfolie nodig, een zelfde hoeveelheid honing en één klein kopje suiker. Je mengt de drie ingrediënten totdat er een pasta ontstaat. Dit is de scrub die je op lichaam en gezicht kan aanbrengen om dode huidcellen te verwijderen.

Maak van je reinigingsmelk een scrub

Als je er niets voor voelt om honing en olijfolie op je gezicht te smeren, dan kun je ook van je vertrouwde reinigingsmelk een scrub maken. Dit doe je door suiker aan je reinigingsmelk toe te voegen. Hierdoor ontstaat er ook een substantie die geschikt is om je gezicht mee te scrubben. Het is verstandig om je reinigingsmelk en suiker in een bakje te mengen. Als je dan mengsel overhoudt kun je dit bewaren voor een volgend gebruik.

scrubben tegen puistjesscrubben tegen puistjesscrubben tegen puistjes

Clearasil Scrub Wash          Himalaya Apricot Scrub        Therme White Lotus Scrub

Restje groene thee fungeert prima als scrub

Heb je nog een restje groene thee in je theeglas zitten? Dan kan dat prima fungeren als basis voor een gezichtscrub. Voeg – als de thee goed is afgekoeld – wat suiker en honing toe totdat je een mooi mengsel krijgt. Deze pasta kun je vervolgens gebruiken om je gezicht te scrubben. Gebruik het liefst pure groene thee als basis, dus geen variant met toegevoegde smaakjes zoals citroen.

Melkscrub voor een zachte huid

Voor de melkscrub meng je één eetlepel bloem met melk totdat het een smeuïg mengsel is. Deze pasta zorgt ervoor dat je een hele zachte huid krijgt. Naast melk kan je ook een scrub maken op basis van yoghurt. Als je vijftig gram yoghurt mengt met ongeveer twee eetlepels (poeder)suiker en één theelepel honing, creëer je een scrub die werkt tegen een doffe gezichtskleur.

[/spb_text_block] [/spb_row] [spb_row row_bg_type=”image” parallax_image_height=”content-height” parallax_image_movement=”fixed” parallax_image_speed=”0.5″ parallax_video_height=”video-height” parallax_video_overlay=”none” row_overlay_opacity=”0″ width=”1/1″ el_position=”first last”] [/spb_row]

Lekker verder lezen