5 tips voor meer energie

Home » tiener » 5 tips voor meer energie

Raakt die docent nooit uitverteld over dat ene onderwerp? Dansen de letters op je beeldscherm? Kan je echt geen zin meer lezen? Dan kan je wel een oppepper gebruiken. Herpak jezelf en kom energiek je dag door met deze 5 tips.

1. Energie door chocolachocolate-551424_1280

Van chocola word je gelukkig en blij. Als je niet overdrijft, is chocola de perfecte snack om je weer energiek en goed te voelen. Cacao is een natuurlijk anti-oxidant wat zorgt voor een goed gevoel. Daarnaast is chocola een stoot calorieën die je energievoorraad weer op peil brengt en dus energie geeft.

2. Kleur je dag

Kleurrijke kleding zorgt ervoor dat je meer energie hebt. Je hebt neuronen in je hersenen die geactiveerd worden door kleur. Die activering heeft een energiestoot als gevolg. Een gekleurde sjaal of gekleurd shirtje is al voldoende om je neuronen te activeren. Je hoeft er dus niet als een regenboog bij te gaan lopen.

3. Laad jezelf op met lichtPhilips Go lite

Licht heeft een positieve werking op onze gemoedtoestand. We halen er vitamine D uit wat goed voor onze weerstand is en zeg nou zelf van zon wordt iedereen vrolijk. Dus schijnt het zonnetje bij jou? Loop dan even lekker buiten rondje. Is dat geen optie, haal het licht dan naar binnen met een daglichtlamp.

4. Samen energiek

Je voelt je energieker rond mensen die je aanvullen en stimuleren. Je beste vrienden of je liefje is hier meestal een goed voorbeeld van. Zij inspireren en motiveren jou. Je kan ze helaas niet de hele dag met je mee slepen. Zet daarom een foto op je bureau of zoek tussendoor contact door middel van een berichtje.

5. Doe een dansje

Opzwepende muziek kan de perfecte manier zijn om weer wat energie op te laden. Wat nog beter is voor wat meer energie is beweging. Bewegen geeft je namelijk energie. En zeg nou zelf, wat is er nou leuker dan om half vijf een wij-zijn-bijna-vrij-dansfeestje te houden op jullie favoriete energieke nummer? Is dat met jou collega’s of medestudenten geen optie? Beweeg dan vanachter je bureau een beetje mee op de muziek, dat geeft al een kleine energie oppepper.

Lekker verder lezen