8 tips voor de beginnende hardloper

Home » dossier » hartslag » 8 tips voor de beginnende hardloper

Een half uurtje hardlopen aan de start van je lange dag en je zal jouw dag energiek beginnen. Of na een lange dag heerlijk ontspannen een rondje doen. Hardlopen is een heerlijk tijdverdrijf, wat heel erg goed voor je is. Wil jij beginnen met hardlopen? Lees dan eerst even deze acht tips door voor de beginnende hardloper.

Voordelen van hardlopen

Ben je nog niet helemaal overtuigd om te gaan hardlopen? We sommen nog even alle voordelen op van deze sport. HardlopenĀ is een goede manier om een conditie op te bouwen. Een verbeterde conditie, houdt je lichaam gezond en zorgt ervoor dat je fitter en energieker bent. Daarnaast is een fit lichaam minder vaak ziek. Naast goed voor je lichaam is hardlopen ook goed voor je geest. Het kan fungeren als uitlaatklep en het hebben van een uitlaatklep is gezond.

Sport slim, sport gezond

Zoals in de slide al wordt genoemd is het verstandig om te trainen met een hartslaghorloge. Je hartslag geeft een goede indicatie van wat je lichaam aan kan en je merkt het niet altijd snel genoeg als dit niet zo is. Verder willen we tevens nog eens extra benoemen dat het belangrijk is om voldoende te drinken en voldoende rust te nemen. Niks is zo vervelend als een blessure. Dus sport gerust, maar sport voorzichtig!

Schoenen voor de beginnende hardloper

Hardloopschoenen zijn van belang, ook voor de beginnende hardloper. Dit hadden we in de slide al toegelicht. Hardloopschoenen kun je krijgen in verschillende prijsklasses. De duurste zijn niet meteen de beste. Van belang is wat jij mooi vindt, wat jij prettig vindt zitten en wat jij het prettigst vindt hardlopen.

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten