Behandeling van overmatig zweten

Home » volwassen » Behandeling van overmatig zweten

Behandeling overmatig zwetenOvermatig zweten kan erg vervelend zijn. Op ongelegen momenten kun je ineens last krijgen van een zweetaanval. Naast dat het vooral voor jezelf vervelend is voel je je vaak onzeker naar je omgeving. Er zijn echter behandelingen tegen overmatig zweten. Als je last hebt van overmatig zweten en er iets tegen wilt doen kan je huisarts je hier het beste over informeren. In dit artikel bespreken we enkele methoden waar je mogelijk baat bij kan hebben.

Hidrosuctie

Met hidroductie worden zweetkliertjes weggehaald uit de oksel . Bij deze behandeling worden de oksels verdoofd en er wordt een kleine incisie gemaakt. Hieruit worden de zweetkliertjes gezogen. Deze behandeling heeft veel bijwerkingen en het effect is niet altijd even sterk en blijvend.

Iontoforese

Iontoforese is een techniek waarbij een lage elektrische spanning wordt gegeven aan water. Door de handen of voeten in de bak met dit geladen water te houden, wordt de werking van de zweetklieren verminderd. Het effect van deze therapie houdt enkele dagen aan.

Aluminiumhoudende producten

Er zijn speciale aluminiumhoudende crèmes die je op de huid kunt smeren. Door deze aluminiumchloride raken de afvoergangen van de zweetklieren verstopt. Het is makkelijk toepasbaar, maar het effect is niet altijd even sterk.

Botox

Bij een botox-behandeling wordt er een kleine hoeveelheid botuline toxine in de huid gespoten. Dit zenuwgif blokkeert de signalen van de zenuwen aan de zweetklieren. Je zult direct minder zweten. Het effect duurt een aantal maanden. Botox behandelingen worden voornamelijk in privéklinieken uitgevoerd, maar ook in enkele ziekenhuizen.

Operatie

Er zijn twee typen operaties mogelijk bij de behandeling van overmatig zweten: een operatie waarbij de zenuw naar de zweetklieren wordt doorgesneden en een operatie waarbij de zenuw naar de zweetklieren wordt verwijderd. Het effect van deze operatie is zeer groot.

 

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten