Bluetooth hartslagmeter: bewegen in 2015

Home » dossier » hartslag » Bluetooth hartslagmeter: bewegen in 2015

thick-373064_1280Sinds de opkomst van kant en klaar voedsel, auto’s en scooters zijn we steeds ongezonder gaan eten en minder gaan bewegen. De laatste jaren hebben we drastisch naar onze manier van leven gekeken en sindsdien is er een opkomst gaande van gezonde kookboeken en sportbewegingen.

We zijn ons weer bewust aan het worden van wat we eten, hoeveel we bewegen en wat het allemaal met ons lichaam doet. Deze bewustwording is gepaard gegaan met een aantal technologische ontwikkelingen. Nu heb je een hartslaghorloge: de digitale personal trainer die ons de informatie geeft over hoe, wat en wanneer we moeten bewegen. Hiermee lijkt bewegen in 2015 gelijk te staan aan een bluetooth hartslagmeter die verbonden is aan een applicatie op onze telefoon. Maar hoeveel meer informatie geeft een bluetooth hartslagmeter ons dat we zelf niet kunnen uitvogelen? Hoe belangrijk is het om een hartslagmeter te dragen?

Belang hartslagmeter

Steeds meer functies in het bedrijfsleven houden in dat iemand lange dagen maakt, zittend achter een bureau of lange stukken moet rijden in een auto. Voor onze werkzaamheden zijn we steeds meer gaan zitten en dat doet ons figuur geen goed en zorgt niet voor een gezonde hartslag. Evenmin doet de opkomst van fastfood dat. Daarnaast is het ideaalbeeld veranderd in de loop der jaren. Waar vroeger een maatje meer stond voor welvaart, zien we onszelf liever nu zo slank en fit mogelijk. We willen fitter en gezonder zijn, maar daar zo min mogelijk tijd aan kwijt zijn. Efficiënt trainen en bewegen is dan essentieel. Een hartslagmeter of sporthorloge bied daarvoor uitkomst.

Bluetooth hartslagmeter

Een hartslagmeter die door middel van bluetooth verbonden is aan een applicatie op je telefoon zorgt ervoor dat je inzicht krijgt in je vorderingen. Is je doelstelling om af te vallen? De applicatie zorgt ervoor dat je ziet hoeveel je afvalt en hoe snel. De hartslagmeter biedt informatie over je hartslag en calorieverbuik. Door de informatie die de hartslagmeter of sporthorloge je geeft kun je het maximale uit je training halen.

[bol_product_links block_id=”bol_54d0ef8017282_selected-products” products=”9200000011366424,9200000026533038″ name=”Kookboek” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”650″ cols=”3″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten