Bronwater of kraanwater?

Home » uitgelicht » Bronwater of kraanwater?

bronwater of kraanwaterHet binnenkrijgen van voldoende vocht is voor iedereen een must. Het lichaam heeft per dag ongeveer twee liter water nodig om te kunnen functioneren. Dit haalt je lichaam zowel uit voeding als uit drinken. Waarom is het vooral goed om water te drinken en is er een groot verschil tussen het drinken van kraanwater of  bronwater?

Afvoer van afvalstoffen

Als je water drinkt wordt het lichaam gereinigd. Water zorgt er namelijk voor dat afvalstoffen uit het lichaam worden afgevoerd. Het is belangrijk om je lichaam continue van water of vocht te voorzien. Ook als je geen dorst hebt wil dat namelijk niet zeggen dat je lichaam geen waterbehoefte heeft.

Bronwater of kraanwater?

Maar wat kun je nu het beste gaan drinken: bron- of kraanwater? Een groot verschil tussen beide is dat kraanwater een stuk goedkoper is. Veel mensen zeggen dat kraanwater ongezond is, maar voordat dat water uit de kraan stroomt wordt het helemaal gereinigd volgens strenge richtlijnen. Bij bronwater is dit grondige reiniginsproces ook gedaan, maar zijn er ook extra toevoegingen gedaan aan het water. Van zichzelf is water kleur- en reukloos en heeft echt water geen smaak. Juist doordat water voor de verkoop in flessen wordt gedaan zorgt ervoor dat er een smaakje aan komt te zitten.

Voor baby’s

In tegenstelling tot wat vaak gesuggereerd wordt is bronwater dus niet persĂ© beter is dan kraanwater. Dit geldt ook bij het watergebruik voor baby’s. Wanneer je wel op moet letten en het aan te raden is om bronwater te gebruiken (zowel voor jezelf als voor je baby of kinderen) is als je in een gebied woont waar ze alleen hard water -waar veel kalk in zit – hebben. Mocht je in een oud huis wonen waar ze nog loden leidingen hebben dan ook wordt ook drinken van bronwater boven leidinggwater aangeraden.

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten