De beste hardloop gadgets op een rij!

Home » dossier » hardlopen » De beste hardloop gadgets op een rij!

Hardloop gadgets

Begin je net met hardlopen? Of ben je al een tijdje bezig? Als je fitter wilt worden, of simpelweg het hardlopen leuker wilt maken, dan zijn er genoeg hardloop gadgets verkrijgbaar. Er bestaan ontzettend veel gadgets met allemaal verschillende prijzen en je kunt ook een specifieke voorkeur hebben voor gadgets door je persoonlijke doelstellingen. Wij hebben de handigste gadgets voor je op een rij gezet!

Een armband

Niks is zo vervelend dan een sportbroek of legging aan te hebben waarin je je mobieltje niet kwijt kunt, zodat je je telefoon in je hand moet nemen tijdens je route. Ook als je je mobiel wél kwijt kunt in je sportbroek, dan voel je hem waarschijnlijk de hele tijd zitten. De oplossing? Een armband voor het bewaren van je telefoon! De meeste armbanden zijn helemaal niet duur. Bovendien geven ze je telefoon ook een goede bescherming tegen zweet en vocht. Sommige armbanden hebben ook een speciaal vakje voor het bewaren van je sleutels. Super handig!

GPS-horloge

Met een GPS-horloge kun je zien hoe hard je traint, waar je gelopen hebt en ook kun je je training delen met je vrienden als je dat wilt. Het trainen wordt dus effectiever én leuker. Een horloge kan aan al je trainingsbehoeftes voldoen en blijft ook goed leesbaar in het donker of tijdens het rennen in fel zonlicht. Er bestaan ook horloges die je kunt synchroniseren met je computer, zodat je je training kunt bijhouden. Ook is het kiezen van een horloge met een batterijduur van minstens acht uur handig; zo hoef je hem niet elke dag op te laden. Een GPS-horloge is een van de hardloop gadgets die erg vaak wordt gebruikt.

Hardloop gadgets

Hartslaghorloge

Nog een gadget om je training te verbeteren is de hartslaghorloge. Je kunt je hartslag binnen de juiste zone houden, die bij je training past. Ook kun je je inspanning nauwkeuriger meten en dwingt het je ertoe om harder te werken wanneer dat nodig is. Grofweg bestaan er twee soorten hartslaghorloges: hartslagmeters met band en hartslagmeters zonder band. De meeste hartslagmeters worden met band op de borst gedragen en deze zijn dan ook draadloos verbonden met je horloge. Door middel van elektriciteit wordt je hartslag gemeten en een aantal nieuwe hartslaghorloges gebruikt zelfs licht om veranderingen in de bloedstroom te meten. Ook het hartslaghorloge is een van de hardloop gadgets die vaak wordt gebruikt.

Geschikte sport oortjes

Nog een irritatie wanneer je een hardloper bent: je oortjes die telkens uitvallen! Gelukkig is daar ook een oplossing voor. Uit het gehele assortiment aan hardloop gadgets bestaan er ook¬†speciale sport oortjes, die tijdens de hele route in je oor blijven zitten. Ook zijn er speciale oortjes op de markt, die minder snel in de knoop raken door een speciale ‘Twist Lock-technologie’. Daarnaast zijn er ook nog oortjes verkrijgbaar die geen achtergrondgeluiden tegenhouden. Dat is veiliger voor jou, want je schrikt dan minder snel van voorbijgaande auto’s.

Drink- en opbergsystemen

Doe je al een tijdje aan hardlopen en loop je dan een flink groot rondje? Dan is het handig om drinken en eventueel wat eten mee te nemen. En wanneer het warm is, is het natuurlijk extra handig om iets te drinken mee te nemen. Er zijn verschillende opties om water mee te nemen, zo kun je een flesje in een water rugzak stoppen, een drinkgordel of je kunt een hand bottle nemen. En of je wat te eten meeneemt, hangt natuurlijk ook af van de afstand die je loopt. Eten kun je meenemen in een Flipbelt of Spibelt. Dit zijn allebei heupriemen die een stretch tasje bevatten waarin je lekker veel kunt meenemen.

Zo, we hopen dat je genoeg inspiratie hebt opgedaan voor hardloop gadgets die bij jou en je training passen. Nog meer inspiratie gewenst? Lees dan over de laatste generatie run schoenen. Of volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van vers & verrassend nieuws over gezondheid!

 

 

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten