Facelift zonder operatie

Home » dossier » rimpels » Facelift zonder operatie

Facelift zonder operatieEen jonge, gladde, strakke en fluweelzachte huid zonder rimpels. Daar droomt toch iedereen van? Maar de tijd laat ook hier zijn sporen na. Ons verouderingsproces kan niet uitgeschakeld worden en laat zich het eerst zien op je huid. Huidveroudering en rimpels kan je wel voorkomen. Dé vraag die iedereen zich stelt is echter hoe je huidveroudering en rimpels kunt voorkomen zonder operatie. Want daar zijn we meestal toch wel een beetje huiverig voor. In dit artikel nemen we je mee in enkele middelen die vandaag de dag veelvuldig worden gebruikt.

Eiwitten

Het zijn in de eerste plaats eiwitten die je huid jong, soepel en dus rimpelloos houden. Met de leeftijd daalt echter de aanmaak van eiwitten zoals elastine en collageen. Hierdoor is je ouder wordende huid steeds minder in staat om terug te plooien na gelaatsuitdrukkingen zoals een lach, een traan en talloze andere gelaatsuitdrukkingen. Dit proces geeft aanleiding tot rimpels en kraaienpootjes, in de eerste plaats rond je ogen en op je voorhoofd.

De invloed van collageen

Door de dalende productie van collageen verliest je huid aan volume en krijgt je gezicht uiteindelijk een holle uitstraling. En hoe ouder je wordt hoe meer lijntjes, rimpels, kraaienpootjes, pigmentvlekken littekens en bloedvaatjes zichtbaar worden. Wil je dit proces zoveel mogelijk vertragen zonder operatie? Dat kan tegenwoordig steeds beter. Er zijn veel natuurlijke en zachte methoden om je huidverouderingsproces te stoppen en rimpels te voorkomen of te verdoezelen, je zou dit een facelift zonder operatie kunnen noemen.

Natuurlijke middelen voor een facelift zonder operatie

De liquid facelift

Bij deze methode maakt men gebruik van zogenaamde fillers of botox injecties om niet alleen huidveroudering en rimpels tegen te gaan, maar zeker ook om je lippen volumineuzer te maken en je huid zijn jeugdige uitstraling terug te bezorgen. Het inspuiten van deze fillers of botox is pijnloos maar zal wel jaarlijks moeten herhaald worden.

Chemische peeling

Met behulp van chemische producten wordt je huid extra gestimuleerd om extra huidcellen aan te maken. Dankzij zo’n chemische peeling wordt je huid jonger, gladder en jeugdiger. Zachte peelings worden vooral uitgevoerd met fruitzuren, bestemd kleine lijntjes en rimpels. Krachtige peelings zijn ook doeltreffend tegen sterkere huidveroudering maar hebben het nadeel dat je huid gedurende zo’n tiental rood blijft.

Facelift met crèmes en serum

Verkies je liever een wat minder ingrijpende manier om je huid zo lang mogelijk jong en mooi te houden, dan kan je heel wat bereiken via huidcrèmes en huidserums. Verkies daarvoor crèmes en serums met een sterke concentratie aminozuren,fruitzuur, vitamine A (retinol), vitamine C en collageen. Deze behandelingen kan je gemakkelijk thuis uitvoeren en hun resultaat is onmiddellijk zichtbaar.

lichttherapieLichttherapie tegen rimpels

Het gebruik van lichttherapie is steeds meer in opmars. Tegenwoordig ben je niet meer beperkt tot de schoonheidsspecialiste voor een behandeling met lichttherapie, maar zijn er steeds meer methoden voor thuisgebruik. Het licht dat de lampen uitstraalt zorgt ervoor dat de aanmaak van collageen gestimuleerd wordt. Het is een pijnloze methode en veilig in gebruik.

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten