Fitness: doe het zelf

Home » volwassen » Fitness: doe het zelf

fitnessMet de zomer weer in aantocht is het tijd om in de beste conditie te komen. Iedereen wil natuurlijk energiek en strak het mooie weer tegemoet. Als het kan met een strak getraind beach body en een stel kuiten waar voorbijgangers van gaan watertanden. Zo’n vorm komt je niet aanwaaien: een sport als fitness helpt je te bereiken wat je wilt.

Waar kies je voor: bezoek je de lokale sportschool? Of bespaar je de tarieven van  fitnesscentra en andere sportinstellingen en kies je voor zelf goedkoop en effectief sporten. Het liefst thuis, in je eigen omgeving. Met een paar handige tips en simpele, snel te leren oefeningen kun je zo aan de slag. Zonder ooit een zweterige omkleedruimte te hoeven betreden.

Buikspieren

Een strakke sixpack willen we natuurlijk allemaal. Voor beginners is het nuttig om eerst met wat rustige oefeningen te beginnen, alvorens naar zwaardere exercities over te stappen. De easy crunch en de klassieke crunch zijn twee goede oefeningen om snel mee te beginnen: handen in de nek (klassieke) of naast het lichaam (easy) en de borstkas langzaam heen en weer bewegen, terwijl het hoofd stabiel blijft. Perfect om tussendoor uit te voeren en behalve een matje is er geen verder uitrusting nodig.

Bilspieren

Mooie billen zijn natuurlijk de publiekstrekker op het strand of bij het zwembad. Een goede oefening om mooie billen mee te kweken is de heupabducatie op-de-zij. Hierbij neem je zijlings plaats op de mat, ondersteun je, je hoofd met je arm en breng je één been in zijlingse richting omhoog. Simpel uit te voeren en behalve een matje hoef je verder geen materiaal aan te schaffen.

Armspieren

Een goede oefening om de arm- en buikspieren mee te kweken, is natuurlijk de oude opdrukmethode. Zorg er hier vooral voor dat je rug recht blijft en je langzaam naar beneden beweegt, niet te snel. Begin met series van 5 of 10 en bouw langzaam op.

Videootje aan, goed kijken naar de instructies en trainen maar! Maar let op: bij een verkeerde uitvoering leiden de oefeningen niet tot het gewenste resultaat. Je kunt er zelfs blessures mee oplopen.

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten