Fresh Friday #4: vers & verrassend gezondheidsnieuws

Home » Fresh Friday #4: vers & verrassend gezondheidsnieuws

freshfriday

Op het gebied van voeding en gezondheid vinden er altijd wel leuke dingen plaats. Nieuwe kookboeken komen uit, heerlijke producten worden gelanceerd en veel leuke nieuwtjes en onderzoeken komen voorbij. In Fresh Friday bundelen we de leukste gezondheid weetjes van de afgelopen weken voor jou samen. Al nieuwsgierig geworden?

Instagram – Verband tussen eten op je tijdlijn en eetgedrag

Instagram is een geweldig medium om inspiratie op te doen, zo ook voor heerlijke gerechten. Maar wanneer je veel accounts volgt, die vaak foto’s plaatsen van heerlijk eten, zit daar wel een negatieve kant aan. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat wanneer je veel foto’s van caloriebommen om je tijdlijn ziet verschijnen, je dikker wordt. Als je naar die foto’s kijkt, krijg je een hongergevoel en wil je eten. Toch zit er ook een positieve kant aan dit onderzoek. Volg je namelijk veel Instagram accounts die gezond eten posten, dan ga jij daar zelf ook gezonder van eten.

Onderzoek – Dit bijbaantje levert het meeste stress op 

De Southern Medical University deed onderzoek naar gezondheid op het werk. Alle baantjes werden verdeeld in vier groepen. Je hebt de zogenoemde ‘passieve jobs’, deze vereisen weinig mentale eisen en weinig controle. Je hebt de ‘low stress jobs’ die ook weinig mentale eisen nodig hebben, maar wel een hoge controle hebben. Ook heb je de ‘high stress jobs’, baantjes met juist veel mentale eisen, maar daartegenover weinig controle. En als laatste heb je de ‘actieve jobs’, deze baantjes  hebben veel mentale eisen én een hoge controle. De baantjes met de meeste gezondheidsproblemen? Dat was de categorie high stress jobs. Voorbeelden van dit soort baantjes zijn obers en verplegers.

fresh friday

Nieuwtje – Kaas is net zo verslavend als drugs

Hoewel het hartstikke lekker is en heel Nederland ontzettend veel kaas per jaar eet, is kaas toch niet zo onschuldig als je denkt. Kaas wekt namelijk een verslaving op, beweert Dokter Neal Barnard. In kaas zit namelijk caseïne, dit is een melkeiwit dat op morfine lijkt. Je hersenen reageren hetzelfde op caseïne als op elke andere drug. Je lichaam moet deze stof namelijk afbreken en dat lukt nooit helemaal. Dit heeft een scheikundige uitleg, want de aminozuren waaruit caseïne bestaat, splitten nooit helemaal. Hierdoor wil je de hele tijd weer een nieuw stukje kaas eten. Of dat echt gevaarlijk is? Nee, dat niet. Gelukkig maar!

McDonalds – Zelf je hamburger samenstellen

Altijd moeite met het uitzoeken van een hamburger bij de McDonalds? Vanaf nu hoeft dat niet meer! McDonalds gaat namelijk vernieuwen. Je kunt vanaf nu zelf je eigen hamburger samenstellen, en dit kan ook een vis- of een kipburger zijn. Je kunt kiezen uit allerlei verschillende toppings, zoals gefrituurde uitjes (yummy!), jalepeños, extra kaas en een extra burger. Klinkt dat niet goddelijk? Er is wel een nadeel. Je kunt nu je eigen hamburger alleen nog samenstellen op één plek in Nederland: Hoorn. Zodra het daar een succes wordt, wordt het vast uitgebreid. Wij kunnen in ieder geval niet meer wachten!

Volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwe artikelen & vers nieuws over gezondheid!

Meest recente berichten