Fruitdieet

Home » uitgelicht » Fruitdieet

Fruitdieet blogVanuit bijna alle gezondheidsinstanties wordt ons aangeraden om iedere dag twee  stuks fruit en twee ons groente tot ons te nemen. Maar naast dat fruit erg gezond is, is fruit is ook een erg goed middel om te gebruiken om af te slanken. Het werkt doeltreffend en bij veel mensen ook laxerend.

Beweging

Om zoveel mogelijk effect te sorteren met het fruitdieet is het belangrijk dat je er ook voldoende bij beweegt. Daarnaast raden we aan om de eetmomenten over de gehele dag te verspreiden en niet slechts in 2 grote maaltijden op een dag. Minimaal drie maaltijden op een dag wordt zeker aangeraden. Houd er tijdens dit dieet rekening mee dat je voldoende eiwitten binnen krijgt. Ook als je gewoonlijk gewend bent om multi-vitaminentabletten tot je te nemen is het volgen van dit fruitdieet geen probleem. Je kunt per dag gewoon één tot twee multi-vitaminetabletten blijven innnemen.

Makkelijk te bereiden

Naast dat het fruitdieet een lekker en gezond dieet is, is het ook nog eens een gemakkelijk te bereiden. Gedurende het dieet mag je twee dagen fruit eten, vervolgens wissel je deze fruitdagen af met twee dagen normaal eten. Tijdens deze ‘normale dagen’ wordt sterk aangeraden om producten met vetzuren te eten. Deze zuren hebben je lichaam nodig. Een laagdrempelige manier om deze vetzuren binnen te krijgen is (olijf)olie. Maar let op dat u uw eten echter wel zonder olie bereidt, dus grill of kook uw maaltijd.

Verboden fruit

Er zijn een paar soorten fruit die niet meehelpen in het verliezen van gewicht. Het is tijdens het dieet uitgesloten om bananen, druiven of advocado’s te eten. Voor de rest mag je zelf weten wat je qua fruit wel of niet tot je neemt.  De inname van koffie, thee en mineraalwater is altijd toegestaan. Denk er dan wel om dat je geen melk of suiker in één van de hiervoor genoemde dranken toevoegt.

Mocht je geen ruime beurs hebben, dan is het raadzaam om met het dieet vlak voor de zomer te starten. Fruit is dan namelijk goedkoper en het is dan ook zeker nuttig gezien de zomer die op komst is.

 

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten