Gevaren en voordelen van seks

Home » uitgelicht » Gevaren en voordelen van seks

Met de komst van de film 50 shades of grey is het taboe dat er heerst op het onderwerp seks er wel vanaf. Het idee dat seks uitsluitend noodzakelijk is voor voortplanten hebben we van ons afgezet, seks kan namelijk ook zeer zeker leuk zijn. Al halen ze wel wat trucjes uit die gevaarlijk kunnen zijn. We hebben daarom een aantal gevaren en voordelen van seks voor je op een rij gezet.

 Pijnlijke penisbreuk

SOA’s en ongewenste zwangerschappen zijn eventuele minder leuke gevolgen van seks waar je rekening mee moet houden. Iets waar aanzienlijk minder vaak over nagedacht wordt is een penisbreuk. Breuken zie je meestal in ledematen waar bot te vinden is, een penisbot bestaat echter niet maar een pijnlijke penisbreuk is alsnog een mogelijkheid. Door te wilde seks kan er een breuk ontstaan in de penis. Maar hoe wild moet die seks zijn? Dat vroegen Braziliaanse doktoren zich ook af. Daarom hebben zij de afgelopen 13 jaar een onderzoek uitgevoerd in drie ziekenhuizen in de Braziliaanse stad Campinas, met drie miljoen inwoners.

Gevaarlijke cowgirlgevaren en voordelen van seks

De Braziliaanse¬†doktoren hebben een top drie uitgegeven van gevaarlijke standjes, waarbij de mannen hun penisbreuk opliepen. Met stip op nummer 1 stond de ‚ÄėCowgirl‚Äô. Bij dit standje kruipt de vrouw bovenop de man. Iets minder dan de helft van de mannen liep zijn penisbreuk op door dit ge√ęmancipeerde standje. Denk je als man het heft weer in eigen te nemen en het geheel om te draaien, bedenk dan wel even dat dit standje op de derde plek staat. Dankzij de missionarispositie lag 21% met een penisbreuk in het ziekenhuis. Niet bovenop elkaar maar achter elkaar dan maar. Dit standje, ook wel ‚ÄėDoggy style‚Äô genaamd, zorgde voor¬† 29% van de penisbreuken, waardoor het standje op een welverdiende twee plek kwam te staan. Achter de vrouw gaan staan is dus eigenlijk net zo gevaarlijk als achter een paard gaan staan.

Seks tegen kanker

Als een mogelijke penisbreuk je nog niet afgeschrikt heeft, zijn er gelukkig ook nog wat positieve voordelen aan het hebben van seks. Een man die tussen zijn 20e en 50e levensjaar vaak klaarkomt verkleint namelijk het risico op overlijden aan prostaatkanker. De Cancer Council Victoria uit Australi√ę kwam met dit onderzoek naar buiten. Wil je wel, maar heeft de vrouw geen zin? Zet dan het stuur van de fiets van je vrouw wat omhoog. Een wetenschapster van de Yale University concludeerde uit haar onderzoek dat vrouwen van onderen minder gevoelig kunnen worden als het zadel net zo hoog staat, of hoger dan het stuur.

Het grootste voordeel is dat seks gezond voor je is. Dit omdat de lichaamsbeweging die je zo krijgt, goed is voor je bloedsomloop en de lijn. Daarbij is de intimiteit goed voor de relatie die je hebt met je patner.

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten