Hartslaghorloge zonder band: hulpmiddel bij afvallen

Home » dossier » hartslag » Hartslaghorloge zonder band: hulpmiddel bij afvallen

Platte buikWil je van de zomer vol trots in je bikini over het strand paraderen maar zie je dat na de feestmaanden nog niet zitten? Wij hebben drie handige hulpmiddeltjes voor je op een rij gezet die je ondersteunen bij het bereiken van je streefgewicht.

1. Om je pols: het hartslaghorloge zonder band

Een hartslaghorloge is je digitale personal trainer in 2015. Het houd je voortgang bij, laat je weten wanneer het weer tijd is om te bewegen en vertelt wanneer je een doel hebt behaald. Zo motiveert, adviseert en ondersteunt je horloge.

Er komen steeds meer modellen op de markt. Je hebt natuurlijk het traditionele hartslaghorloge zonder band (die meet via je pols), en de nieuwe activity trackers of smartwatches. Alle typen horloges voorzien je van informatie over hoeveel je beweegt, ondersteunen bij het bijhouden van een trainingsschema en het bereiken van  doelen.

Waarom wij de voorkeur geven aan een hartslagmeter zonder band? Vooral omdat de borstbanden van hartslagmeters niet altijd even comfortabel zitten. Bovendien is het prijsverschil de laatste tijd sterk afgenomen. Ook hartslaghorloges zonder band zijn ruim onder de 100,- te krijgen. En bieden een betrouwbare meting.

Wat voor jou het beste horloge is hangt af van de functies die jij belangrijkst vind (welke het mooist is en past bij je sportkleding bijvoorbeeld.)

2. Voedingsdagboek op je telefoon

Er zijn twee handige applicaties te vinden genaamd ‘Mijn eetmeter’ en ‘Eet Hartslaghorloge zonder bandwijzer’ uitgebracht door het Voedingscentrum. ‘Mijn eetmeter’ is een voedingsdagboek in de vorm van een applicatie op je telefoon. Je geeft aan wat je hebt gegeten en hoeveel. Vervolgens berekent de applicatie hoeveel calorie√ęn je gegeten hebt en hoeveel¬†voedingstoffen je binnen gekregen hebt. Daarnaast geeft de applicatie aan of je lichaam voorzien is van alle benodigde voedingstoffen. ‘Eet wijzer’ is een applicatie die kijkt naar je dag. Heb je een lange dag en weinig tijd om te eten. Dan geeft ‘Eet wijzer’ je tips over gezonde snacks en andere voedingstips.

3. Echt meten wat je gewicht is

Als je¬†wilt afvallen moet je wel goed weten¬†met welk gewicht je¬†begint. Je gewicht wordt opgebouwd uit spiermassa, vetpercentage, vochtgehalte en botmassa. Bij veel crashdie√ęten val je in het begin af omdat je vochtgehalte afneemt. Iemand die veel sport kan in eerste instantie aankomen omdat de spiermassa toeneemt. Bij afvallen is het de bedoeling dat je vetpercentage afneemt. Er is een nieuwe slimme¬†weegschaal op de markt die je alle bovenstaande informatie geeft. De weegschaal vertelt je exact wat je spiermassa, vetpercentage, vochtgehalte en botmassa is. Daarnaast koppel je de weegschaal¬†aan een applicatie op je telefoon. Op deze applicatie¬†lees je af hoe¬†je ervoor staat.

[bol_product_links block_id=”bol_54d378942415f_selected-products” products=”9200000028126439,9200000013728054″ name=”hartslaghorloge zonder band” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”650″ cols=”3″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten