Kalfslapjes in sinaasappelsaus; een gerecht onder de 200 calorie├źn

Home » uitgelicht » Kalfslapjes in sinaasappelsaus; een gerecht onder de 200 calorie├źn

Sinaasappellapjes2Een hoofdgerecht onder de 200 calorie├źn, het is mogelijk! Kalfslapjes in sinaasappelsaus is het ideale avondeten voor mensen die op hun figuur willen letten en niet alleen maar droge crackers willen eten. Het recept is op meerdere websites te vinden. Wij waren wel benieuwd hoe dit gerecht zou smaken en of het makkelijk klaar te maken was.

Kalfslapjes in sinaasappelsaus, hoe moeten we beginnen?

Allereerst hebben we de onbespoten sinaasappels gekocht op de biologische markt en de kalfslapjes gewoon in de supermarkt. Tijm, rozemarijn, zout, peper en olijfolie hadden we al in de keuken.

We begonnen met het raspen van de sinaasappel voor de saus. Hierna is de sinaasappel uitgeperst en van dit sap moest de saus gemaakt worden. In deze saus moest de sinaasappelschil, tijm, rozemarijn, peper en een beetje zout. Volgens het recept moesten de kalfslapjes hier 2 uur in marineren. Wij hadden dit verkeerd begrepen en hebben de kalfslapjes op onze manier gemarineerd (lees: beetje ketjap en peper en zout toegevoegd). Wij dachten dat de saus aan het eind pas over het vlees gegoten moest worden. Nadat we de kalfslapjes hadden gebakken, hebben we de overige 2 sinaasappels gepeld en het vruchtvlees gebruikt voor in de saus. Het eindresultaat bestond uiteindelijk uit kalfslapjes overgoten met sinaasappelsaus. Dit was natuurlijk niet wat het had moeten zijn.

Wat vinden wij ervan?

Zoals ook duidelijk aan Frank te zien is, het eindresultaat was niet lekker. Dit kwam doordat de kalfslapjes niet in de sinaasappelsaus gemarineerd zijn. Het is dus belangrijk om de kalfslapjes te marineren in de sinaasappelsaus, voordat je ze gaat bakken. Houdt je altijd goed aan het recept!

Ook moet je houden van de combinatie van vlees en sinaasappel als je dit gerecht wilt gaan proberen te maken. Deze combinatie is niet erg bekend en ook daarom vond Frank het gerecht niet lekker.

Als laatst zouden wij ervoor kiezen om er nog iets bij te serveren zodat het toch een volwaardig hoofdgerecht wordt. Een salade erbij zou prima passen.

Kalfslapjes in sinaasappelsaus; hoe maak je het nou wel?

Bereidingstijd: 20 minuten (plus 2 uur marineren van het vlees)

Ingredi├źnten:

  • 4 kalfslapjes
  • 3 onbespoten sinaasappels
  • rozemarijn
  • tijm
  • peper en zout
  • 1 eetlepel olie

misluktBereiding:

Begin met het raspen van de sinaasappelschil. Pers hierna de sinaasappel uit tot je voldoende sap hebt. Dit zal wat lastiger zijn omdat de sinaasappel geen schil meer heeft. Doe de geraspte sinaasappelschil, tijm, rozemarijn, peper en een snufje zout bij het sap. De kalfslapjes moeten 2 uur in dit sap marineren. Dep de kalfslapjes na 2 uur marineren droog. Verwarm de marinade in de pan op laag vuur zodat het kan indikken. Gebruik het vruchtvlees van de andere 2 sinaasappels en verwarm deze in de saus.

Het is tijd om de gemarineerde kalfslapjes in de olie te bakken. Serveer de lapjes wanneer ze gaar zijn samen met de sinaasappelsaus en eetsmakelijk!

We gaan nog veel meer vlogs maken over gezonde, lekkere en populaire recepten. Dus wil je al onze vlogs bekijken? Abonneer je dan snel op ons YouTube kanaal.

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten