Klamboe voor thuis en op reis

Home » uitgelicht » Klamboe voor thuis en op reis

klamboe_mugKlamboes zijn tegenwoordig in veel verschillende soorten, maten en merken te koop. Weet jij de verschillen tussen de soorten klamboes? Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar het doel waar je je klamboe voor wilt gebruiken is van belang.  Om jezelf of je kind tegen de muggen in huis te beschermen heb je namelijk een ander soort klamboe nodig dan op reis. Een klamboe voor thuisgebruik hoeft bijvoorbeeld niet geïmpregneerd te zijn, maar eentje voor op reis wel. Ook kan een klamboe verschillen in grootte, gewicht en de wijze om hem op te hangen.

Klamboe voor thuisgebruik

Je hoeft niet in een warm tropisch oord te zijn om last te hebben van insecten. Ook in Nederland hebben we de steekmug die leeft van ons bloed en ons ’s nachts urenlang wakker houdt door het vervelende gezoem. Naast het gezoem laten ze ook nog eens vervelende en jeukende muggenbulten achter. ┬áVooral voor onze kinderen vinden we de aanschaf van een klamboe belangrijk. Bij een klamboe voor thuisgebruik is het niet relevant dat deze geimpregneerd is en maakt het gewicht minder uit. Zorg wel dat je klamboe altijd goed bevestigd, om te voorkomen dat je kindje de volgende ochtend alsnog gestoken is.

Klamboe voor tropische gebieden

In tropische gebieden, bijvoorbeeld sommige landen in Zuid-Amerika of Azi├ź ┬ákunnen steekmuggen ┬áziektes verspreiden die in veel gevallen dodelijk zijn, bijvoorbeeld malaria. Naast de basisbescherming die belangrijk is om jezelf te beschermen tegen malaria (zoals pillen en beschermende kleding) is een klamboe een absolute noodzaak. Zorg dat je voor je reis een ge├»mpregeneerde klamboe meeneemt. De werkzame stof waarmee een (reis)klamboe ge├»mpregneerd is, is permetrine of deltametrine. Door deze stoffen gaat de mug of insect niet op de klamboe zitten. Zelfs als je tegen het net aan ligt zul je daardoor niet geprikt worden. Speciaal voor deze reizen bestaan lichtgewicht klamboes en de keuze tussen 1 0f 2 persoons klamboes. Welke klamboe je ook kiest, zorg ervoor dat je ze deugdelijk bevestigt om te voorkomen dat een mug alsnog naar binnen kan glippen.

Wil je meer weten over klamboes of wil je er een aanschaffen? Kijk dan op klamboe.info

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten