Onbewust bewegen

Home » uitgelicht » Onbewust bewegen

onbewust bewegenHardlopen of naar de sportschool,┬á je hoort het tegenwoordig steeds vaker. Het idee alleen al klinkt vermoeiend en uit eigen ervaring weet je dat je het niet volhoud. Dan is onbewust bewegen voor jou de oplossing! Want je moet toch iedere dag aan je half uurtje bewegen komen. We hebben hier een paar idee├źn voor je dat je op een leuke en/of handige manier onbewust beweegt!

Shoppen is gezond

Iedereen heeft van tijd tot tijd nieuwe kleren nodig. Deze kan je natuurlijk online shoppen, maar nog beter is om ze gewoon in de stad te halen. Zo heb je wat leuks te doen en beweeg je ook genoeg! Wellicht moet je eerst al naar de stad fietsen, eenmaal daar aangekomen loop je genoeg heen en weer. Doordat je meerdere winkels in en uitloopt loop je veel. Zonder dat je er erg in hebt, loop je de lange winkelstraten af.┬á Alles bij mekaar ben je een aardige tijd bezig en verbrand je dus ook nog veel calorie├źn.

Zo wordt schoonmaken leuk

Schoonmaken is meestal iets waar je tegenop ziet. Het kost zoveel moeite en binnen no time is het toch weer vies. Toch is ook schoonmaken een bezigheid waar je aardig wat calorie├źn mee verbrand. Denk bijvoorbeeld aan stofzuigen. Je beweegt met je armen ├ęn met je benen. Doordat je soms meubels aan de kant moet schuiven heb je ook wat kracht nodig. Of ramen lappen, je draagt een zware emmer water met je mee en omdat je armen meestal boven je eigen lengte bezig zijn heb je ook veel kracht in je spieren nodig. En zo kunnen we nog wel even door gaan.

Kies gezond

Natuurlijk zijn er ook een hoop kleine tips die meehelpen aan je dagelijks beweging. Ga bijvoorbeeld eens met de fiets naar je werk of naar het station. Als je dan toch de bus moet nemen, stap dan een halte eerder uit. En zit je in een groot kantoorgebouw met meerdere verdiepingen? Neem dan eens de trap in plaats van de lift! Nog een tip voor op het werk: ga in de pauze een rondje wandelen! Zo heb je gelijk ook een frisse neus gehaald zodat je weer met nieuwe energie verder kan werken. Wandelen in de pauze is ook nog eens gezellig als er meerdere collega’s meelopen.
Neem je misschien iets te vaak iets lekkers tussendoor? Neem dan wat fruit mee. Als tip geven we je mee om wat druifjes te eten, zo is het niet hap slik weg en vult het ook nog. En misschien is het handig om dat saucijzenbroodje in de pauze toch maar niet te nemen maar in plaats daarvan een broodje gezond. Neem dan een meergranen of volkoren broodje, dit vult extra goed.

Leuke buitenactiviteiten

Je kan natuurlijk ook een leuke activiteit opzoeken zodat je aan je beweging komt. Neem bijvoorbeeld Geocachen. Een soort schattenjacht voor volwassenen. Met een gps loop je naar een punt of eerst een bepaalde route. Bij het uiteindelijke punt vind je dan een doos of kistje waar je dan kan opschrijven dat je het gevonden hebt. Je zal er versteld van staan hoe veel je dan beweegt en waar je het allemaal kan doen! Echt waar, zelfs bij jou in de buurt liggen genoeg schatten. Het leuke is dat dit overal op de wereld gedaan wordt, dus ook op vakantie kan je het gewoon doen!
Een andere leuke buitenactiviteit is Jeu de boules. Jeu de boules, klinkt misschien een beetje oubollig maar toch is ook dit een leuke activiteit! Doordat je gefocust bent op het balletje heb je niet door dat je de hele tijd zware ballen vast hebt. Zo train je je hersenen maar ook je spieren! Hopelijk hebben we je zo wat leuke tips meegegeven zodat je toch aan je dagelijkse beweging komt. Veel plezier en succes!

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten