Ontspannen, relaxen, rusten

Home » uitgelicht » Ontspannen, relaxen, rusten

Wat voor jou ontspannen is, hoeft niet voor iedereen een ontspannende werking te hebben. De één ontspant tijdens een avondje uit met vrienden, de ander doet dat door in zijn of haar joggingpak op de bank te zitten en naar de televisie te kijken. Mocht je eens andere dingen willen proberen om te ontspannen, dan moet je beslist verder lezen. In dit artikel volgen enkele tips je kunt volgen om te ontspannen.

Ontspannen = genieten

Denk erom dat ontspannen eigenlijk hetzelfde als genieten is. Mocht je met problemen zitten, dan kun je het beste deze problemen uit gaan praten. Dit kan bijvoorbeeld door professionele hulp in te schakelen. Hierdoor voorkom je dat je gaat piekeren. Daarnaast kun je ook vrienden opzoeken. Yoga en meditatie werkt ook ontspannend. Dit zijn ontspanningsoefeningen die je jezelf aan kunt leren.

Je doet er daarnaast ook goed aan om iedere dag naar buiten te gaan. Onderzoek heeft al meerdere malen uitgewezen dat frisse buitenlucht een ontspannende werking heeft op het lichaam. Ook in water plaatsnemen kan ontspannend zijn. Neem dagelijks een warm bad met daarin citroen. Feit is dat citroen een kalmerend effect op het lichaam heeft.

Een rustiger gevoel in het lichaam is belangrijk. Dit krijg je ook door je ademhalingstechniek te verbeteren. Adem diep en langzaam in. Zo zorg je voor meer zuurstoftoevoer in je lichaam. Tijdens het diep en langzaam ademhalen moet je jouw handen op je buik wegdrukken. Na veel oefenen ga je via de buik ademen, waardoor zuurstof beter zijn werk kan doen.

Wat is ontspannen voor jou?

Daarnaast zijn er natuurlijk veel meer mogelijkheden om te ontspannen. Een dagje naar de sauna, vakantie of een power nap. Voor iedereen is het verschillend wat hij of zij in ontspanning ziet. Maar voor je zelf is het belangrijk om te weten wat voor jou van toepassing is. Want ontspanning heeft iedereen nodig.

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten