Slecht SOA-nieuws: druiper op weg naar ongeneeslijkheid

Home » dossier » soa » Slecht SOA-nieuws: druiper op weg naar ongeneeslijkheid

soa_vakantieDe druiper is misschien wel de bekendste SOA. In kroegen niet zelden onderwerp van grappen. In werkelijkheid een meer dan vervelende aandoening. Die bovendien steeds lastiger te bestrijden lijkt.

Hoe zit het in elkaar? Bij een druiper (gonorroe) krijgt de drager te maken met pijn of een branden gevoel bij het plassen. Ook is er vaak sprake van meer afscheiding: vandaar de volksnaam “druiper”. Het kan soms even duren voor de klachten zich echt openbaren. En daardoor wordt de ziekte vaak ongemerkt nog een behoorlijke tijd verspreid.

Tot zover niets nieuws onder de zon. De zorgelijke ontwikkelingen op druiper-gebied bereiken ons vanuit Engeland. Daar luidt de hoog aangeschreven Sally Davies (die niet voor niets de titel “Chief Medical Officer” van de overheid draagt) de noodklok.

Directe aanleiding is het opduiken van een super-Soa in Leeds. Deze variant van de druiper is krachtig, en kan alleen met zeer gerichte medicatie worden genezen. Speciaal hiervoor zijn extra instructies naar huisartsen en apothekers verstuurd.

Dat was nodig ook: er waren al gevallen van verkeerd behandelde besmettingen opgemerkt. En dat voedt de zorg van specialisten dat gonnorroe snel resitent kan worden voor beschikbare medicatie. Geen fijne gedachte.

Dus: een beetje extra oppassen kan geen kwaad. Seks zonder condoom voorkomen is sleim, zeker als je een Engelse bedpartner kiest. De Britse Davies is er duidelijk over: “Het is alle hens aan dek. Er trekken heel wat Britse jongeren tijdens de zomer naar het zuiden van Europa om te reizen en te feesten, dus ook verspreiding op het Europese vasteland behoort tot de mogelijkheden.”

[bol_product_links block_id=”bol_56abf0a58ff10_selected-products” products=”9200000036057595,9200000036057583,9200000036057597″ name=”soa” sub_id=”” link_color=”749100″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”A9D300″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”648″ cols=”3″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten