Een strakke buik; zo krijg je hem!

Home » volwassen » Een strakke buik; zo krijg je hem!

Een strakke buik, wie droomt er niet van? Helaas krijg je een strakke buik niet zomaar. Naast voldoende sporten en een gezonde voeding is er meer belangrijk. In dit artikel lees je hoe je een strakkere buik krijgt en behoudt.

Strakkere buikLaten we beginnen met een teleurstelling. Het is onmogelijk om plaatselijk vet te verbranden. Het is dus niet zo dat je een strakkere buik krijgt door alleen maar buikspieroefeningen te doen. Om een strakkere buik te krijgen, moet je over je hele lichaam vet verbranden. Als je in zijn geheel slanker wordt, dan zal je buik dat ook worden.

Sporten voor een strakkere buik

Het verbranden van lichaamsvet gebeurt pas na twintig a dertig minuten lichaamsbeweging. Dat hoeft geen tijd te zijn die je in de sportschool doorbrengt, maar kan ook een stukje fietsen, (hard)lopen of zwemmen zijn. Als je vet wilt verbranden is het belangrijk dat je niet je sportieve grens opzoekt. Je mag best een beetje buiten adem raken van het sporten, maar als je jezelf tot het uiterste dwingt ben je bezig met het opbouwen van je conditie. Dit kan ook geen kwaad, maar heeft niet perse nut voor het verbranden van vet.

Naast het verbranden van vet is het belangrijk om je buikspieren te trainen. Daardoor ontwikkelen je spieren in die regio zich. Er zijn verschillende buikspieroefeningen die je kunt doen. Je kunt bijvoorbeeld liggend op de grond een fietsbeweging maken met je benen, maar ook sit ups doen. Train niet alleen je rechte buikspieren, maar doe ook je schuine buikspieren. Dit doe je door tijdens de sit ups geen rechte beweging naar voren te maken, maar een beweging met een lichte afwijking naar rechts of links. Als je tijdens de sit ups probeert met je linkerhand je rechterknie aan te tikken en met je rechterhand je linkerknie, heb je een goede beweging voor de schuine buikspier. Probeer af te wisselen in oefeningen. Niet alleen omdat het saai wordt om dezelfde oefening keer op keer te herhalen, maar ook omdat het goed is voor je lichaam.

Het heeft geen zin om één keer in de week explosief te trainen. Als je vet wilt verbranden moet je dagelijks bewegen.

Voeding voor een strakkere buik

Als je een strakkere buik wil is het belangrijk om op je voeding te letten. Alleen als je energie-inname in balans is met je energieverbruik zul je afvallen. Als je meer kilocalorieën eet dan je verbrandt kom je aan. Terwijl als je meer verbrandt dan je eet, je af zult vallen. In het artikel ‘Gezonde leefstijl; zo bereik je hem‘ lees je meer over je energiebehoefte. Het is daarnaast raadzaam om koekjes, snoepjes en chipjes te laten staan en dagelijks voldoende water te drinken. Dit is minimaal twee liter per dag. Mocht je merken dat je tijdens je maaltijden meer eet dan je zou willen, dan kan je ervoor kiezen om voor je maaltijd twee glazen water te drinken. Dit zorgt ervoor dat je al een vol gevoel hebt en daardoor minder eet.

Tips voor een strakkere buik samengevat

  • Om een strakkere buik te krijgen zul je het lichaamsvet over je hele lichaam moeten verbranden.
  • Als je te intensief sport bouw je een conditie op, maar verbrand je geen vet. Kies dus een licht intensieve sport om vet te verbranden.
  • Doe afwisselende buikspieroefeningen voor zowel je rechte als schuine buikspieren.
  • Zorg dat je energie-inname en je energieverbruik in balans zijn. Anders zul je aankomen in plaats van afvallen.
  • Laat chipjes, snoepjes en koekjes links liggen.
  • Drink minimaal twee liter water per dag en eventueel nog wat glazen voor je maaltijden zodat je sneller een vol gevoel hebt.

supertips.nl

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten