Thuis je nagels verzorgen met een french manicure

Home » dossier » nagels » Thuis je nagels verzorgen met een french manicure

nagels verzorgen

Veel mensen gaan naar een speciale nagelstudio om die french manicure te krijgen waar ze altijd al van hebben gedroomd. Natuurlijk, een manicure krijgen van een nagelspecialist is altijd fijn, maar het is wel erg duur.¬†Gelukkig kun je ook altijd nog jezelf een manicure geven, waardoor je nagels er ook stralend gaan uitzien. Nagels verzorgen kan iedereen!¬†En op deze manier is het ook net wat goedkoper ūüôā

Je nagels verzorgen met een french manicure

Mooie nagels die goed verzorgd zijn maken je uiterlijk af. De french manicure is een speciale manier om je nagels er extra mooi uit te laten uitzien. Je kunt dit natuurlijk ook bij een nagelstyliste laten doen, maar met wat handigheid kun je het net zo gemakkelijk zelf doen.

Maar wat is een french manicure nou precies? Dit is een klassieke behandeling van je nagels waarbij de natuurlijke kleuren van je nagels benadrukt worden. Geen felle kleuren dus, maar lichtroze nagellak op je nagels en witte nagellak op je nagelrandjes. Je mag altijd een andere kleurcombinatie gebruiken, maar dit is de oorspronkelijke manier om een french manicure aan te brengen.

Zo breng je een french manicure aan

Het aanbrengen van een french manicure zorgt er niet alleen voor dat je nagels er erg mooi uitzien, maar het is ook een goede nagelverzorging. Voordat je begint moet je er eerst voor zorgen dat je nagels vetvrij zijn. Dus: nagellak verwijderen en even je handen wassen. Nu ben je klaar om te beginnen!

Stap 1

Begin met het aanbrengen van een base coat. Je kunt elke kleur base coat gebruiken die je wilt, maar in principe gebruik je voor een french manicure een doorzichtige base coat of een lichtroze. Hierdoor kun je je nagels verzorgen, maar ook komt de mooie roze kleur van je nagels beter tot uiting. Je hoeft maar één laagje base coat aan te brengen voor een mooi effect.

Stap 2

Daarna breng je een witte nagellak aan op het randje van je nagel. Deze nagellak mag niet te dik én niet te dun zijn. Zoek er een die een perfecte dekking heeft en ook een goede kwaliteit heeft. Je kunt namelijk maar één laagje aanbrengen, anders worden de randjes van je nagels te dik. Er bestaat ook speciale witte nagellak voor french manicures, maar een gewone witte nagellak kun je natuurlijk ook gebruiken.

Maar hoe breng je nou een mooi, wit randje aan? Dit kun je doen door met plakband het lijntje af te bakenen voor waar je het witte randje aan wilt brengen. Nadat de nagellak is opgedroogd, kun je weer de plakband verwijderen zodat er een mooie lijn is ontstaan. In plaats van witte nagellak kun je ook een gekleurde nagellak aanbrengen op de randen van je nagels. Dit zorgt voor een speels effect!

Stap 3

Als laatste breng je een top coat aan. Deze breng je aan wanneer alles goed is gedroogd. De top coat zorgt ervoor dat je nagel weer volledig egaal is en dat je langer kunt genieten van je french manicure. Het is belangrijk dat je de lak gelijkmatig verdeeld over de nagel, doe daarom niet teveel lak op het kwastje. Heb je een klein beetje geknoeid met je nagellak? Drenk dan een wattenstaafje in nagellakremover en verwijder daarmee de nagellak op je vinger.

manicureset

French manicure set Allessandro Striplac

Het moeilijkste van je nagels verzorgen met een french manicure is natuurlijk het witte randje aanbrengen. Dit is een kwestie van oefenen, oefenen, oefenen! Veel mensen kunnen het langzamerhand uit de losse pols, maar dit is erg lastig. Je kunt het borsteltje stil houden en je nagels een draaibeweging laten maken. Toch is een plakband het makkelijkst om te doen.

Wat ook kan helpen is het halen van een speciaal sjabloon bij de drogisterij. Dit sjabloon breng je dan aan wanneer de base coat helemaal is opgedroogd. Je verwijdert hem weer terwijl de witte nagellak nog nat is.  Zo voorkom je beschadigingen aan de net aangebrachte nagellak.

Heb jij te korte nagels om een french manicure aan te brengen? Lees dan eens ons artikel over het aanbrengen van nagel tips!

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten