Koude voeten? Lees onze tips

Home » uitgelicht » Koude voeten? Lees onze tips

Koude voeten in de winter, voor velen een bekend en bovendien vervelend probleem. Een slechte doorbloeding is vaak de boosdoener. Wij hebben daarom enkele tips voor je op een rij gezet om je doorbloeding weer te stimuleren.

Bevorder doorbloeding met wisselbad

svgh-beurer-fb50-1_1Een makkelijke manier om je bloedsomloop te stimuleren is het afwisselen van warm en koud water. Dus ’s avonds als je lekker een filmpje kijkt op de bank, zet dan twee
voetenbadjes voor jezelf neer. Een met handwarm water en een met koud water. Zet je voeten eerst een paar minuten in het handwarme badje en vervolgens maximaal 15 seconden in koud water. Je kunt dit een aantal keer herhalen, maar eindig altijd met het koude bad. Droog de voeten vervolgens goed af en doe warme sokken aan.

Masseer je koude voeten Koude voeten massage

Naast het afwisselen van warm en koud water kan een voetmassage ook uitkomst bieden. Het masseren van de voeten stimuleert de doorbloeding. Strijkende bewegingen over de voet maken met lichte druk, is al voldoende om de doorbloeding in de voeten te stimuleren. Dus kijk je partner lief aan en laat je voeten lekker masseren! Indien dit geen mogelijkheid is kun je uiteraard heel goed je eigen voeten masseren of een voetmassage-apparaat kopen.

Beweeg die voeten

Zorg voor voldoende lichaamsbeweging. Ons lichaam is niet gemaakt om hele dagen te zitten. Onze doorbloeding wordt slechter als we vaak en veel zitten. Wissel dit dus regelmatig af met beweging. Als je met regelmaat beweegt, zal de doorbloeding bevordert worden. Regelmatig bewegen kan door te gaan sporten, maar wat vaker de fiets pakken of wandelen kan de doorbloeding ook al stimuleren. Stap dus niet ’s ochtends in de auto, maar pak de fiets en loop in de middagpauze even een rondje.

[bol_product_links block_id=”bol_5692347c8bd19_selected-products” products=”9200000014289650,9200000039469778,9200000032168015,9000000012118013″ name=”koudevoeten” sub_id=”” link_color=”C4CAA4″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”424242″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”A9D300″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Stop met roken

Tot slot, als je rookt, stop dan met roken. Roken is slecht voor je hart en bloedvaten. Je bloedvaten vernauwen door roken. Vernauwde bloedvaten heeft als gevolg dat je last krijgt van een verminderde bloedsomloop. Het is dus een van de redenen waarom men een verminderde doorbloeding kan hebben. Dus als je warme voeten wil, moet je de sigaretten laten liggen.

Naast het stimuleren van de doorbloeding zijn er ook nog twee andere tips voor als je last hebt van koude voeten.

Draag ruime schoenen

Schoenen heb je in alle soorten en maten. Schoenen, sneakers en laarzen van leer, suède en kunststof. Maar wat werkt nou echt tegen die koude voeten? Bij voorkeur is het beter om op wat ruimer zittende schoenen te lopen, met een hak van maximaal 3,5 centimeter. De schoen moet een stevige hiel hebben, niet kunnen buigen in het midden, maar juist wel gemakkelijk bij de tenen. Kies liever voor schoenen van leer dan van kunststof. Niet-natuurlijke materialen koelen als het koud is sneller af. Knellen je schoenen of loop je op een te hoge hak? Dan vermindert de bloedtoevoer naar de voeten.

Draag warme sokken

Net als schoenen, zijn sokken er ook in alle soorten en maten. Je hebt dikke en dunne sokken van katoen, wol en nylon. Maar wat is nou het beste voor je koude voeten? Belangrijk is om sokken van natuurlijk materiaal te dragen. Een wollen trui is warmer dan een polyester truitje. Sokken van katoen en wol zullen je voeten dus ook warmer houden, dan een nylon panty. Kies dus voor natuurlijk materiaal voor zowel je sokken als je schoenen en hopelijk kom je dan met warme voeten de winter door.

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten