Dit is hoe jij mooi en gezond haar krijgt

Home » volwassen » Dit is hoe jij mooi en gezond haar krijgt

mooi en gezond haar

Mooi en gezond haar hebben, dat wil toch iedereen? Als we naar ons eigen haar kijken, ziet dat er vaak dof en futloos uit. Je haar heeft het ook wel zwaar te verduren met het natte en grijze weer dat we in Nederland hebben. En al die producten die je gekocht hebt, blijken ook niet hun werk te doen. Benieuwd hoe je wel mooi en gezond haar krijgt? Je leest het hier!

Gebruik zo min mogelijk hitteproducten

Föhnen, stijlen, krullen: je haar kan er voor even wel mooier van worden, maar erg goed voor je haar is het niet. Wanneer je iedere dag je haren stijlt, krult of föhnt, beschadig je je haar op een lange termijn. Je haar wordt droog en futloos. Probeer dus zo min mogelijk hitteproducten te gebruiken voor je haar, en na een tijdje zul je zien dat je haar helemaal is opgeknapt. Zit je haar niet mooi, wanneer je het niet stijlt? Je kunt ook slapen met een vlechtje of een knot, daardoor krijg je ook mooie golven en krullen in je haar. Probeer het eens! Gebruik je toch een hitteproduct, zorg er dan voor dat je je haar goed beschermt tegen de hitte door een serum te gebruiken. Hiervan krijg je ook mooi en gezond haar.

Kijk uit met nat haar

Wanneer je haar nat is, is je haar op zijn kwetsbaarst. Het is dan gevoelig en heel erg breekbaar. Borstel je haar dan ook zo min mogelijk, nadat je je haren gewassen hebt. Je kunt er bijvoorbeeld wel met je handen doorheen gaan, om de ergste klitten eruit te halen. Maar borstel je haar pas echt wanneer je haar helemaal droog is. Voor mensen met krullend haar geldt dit niet. Krullend haar gaat enorm pluizen wanneer je het gaat borstelen als het droog is. Zorg dan voor een zachte borstel als je je natte haren borstelt.

Stem je verzorging af op je haartype

Droog haar heeft een andere verzorging nodig dan vet haar, en beschadigd haar heeft meer voeding nodig dan normaal haar. Het haartype is bij iedereen anders, dus waarom zou je je haarverzorging daar niet op aanpassen? Gelukkig zijn er allerlei verschillende producten verkrijgbaar voor jouw type haar. Ook voor bijvoorbeeld gekleurd haar of roos zijn er verschillende producten verkrijgbaar. Zorg er ook voor dat je af en toe wisselt van haarverzorgingsproduct. Je haar kan na een tijdje namelijk gewend raken aan de producten die je gebruikt en krijgen weer een boost wanneer je nieuwe producten gebruikt.

Extra tips

  • Kleur je haar zo min mogelijk voor mooi en gezond haar. Kleuren is namelijk enorm slecht voor je haar! Blijf zo dicht mogelijk bij je eigen haarkleur en over het algemeen geldt de regel dat het donkerder maken van je haar beter is dan lichter maken.
  • Gebruik bij elke wasbeurt conditioner of een haarmasker. Deze zorgen voor een goede verzorging van je haar. Je krijgt minder last van klitten, en je haar ziet er glansrijker en minder dof uit. Een conditioner hoef je nooit langer in te laten trekken dan wat de verpakking je vertelt. Al na 1 √† 2 minuten kan het goed intrekken in je haar.
  • Laat regelmatig je dode haarpunten wegknippen voor mooi en gezond haar. Hierdoor ziet je haar er voller en gezonder uit. Laat je haren zo’n 4 √† 6 keer per jaar knippen om er gezonder uit te zien. Vaker mag natuurlijk ook, maar dat is niet noodzakelijk.

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten