Voedselallergie symptomen

[wpseo_breadcrumb]

Voedsel allergieBij een voedselallergie reageert je lichaam heftig op een lichaamsvreemde stof (allergeen) die¬† je via voeding binnenkrijgt.¬†Om deze lichaamsvreemde stoffen weer uit het lichaam te krijgen worden er antistoffen aangemaakt. Deze stoffen worden ook wel allergenen genoemd.¬†Koemelkallergie en ei-allergie zijn voorbeelden van voedselallergie√ęn. Deze voedselallergie√ęn komen voornamelijk bij baby‚Äôs voor. Dat komt omdat hun maag-darmstelsel nog niet volledig ontwikkeld is. De eiwitten van koemelk en eieren worden niet goed verteerd en het lichaam valt deze eiwitten aan.

Welke klachten ontstaan bij een voedselallergie?

Vaak krijgen mensen met een voedselallergie last van hun maag en darmen. Mogelijk krijgen ze buikpijn, verstopping, diarree of moeten overgeven. Soms krijgen ze ook huiduitslag of problemen aan de luchtweg, zoals kortademigheid of een piepende ademhaling. Zie je deze klachten bij je kindje? Dan kan het zijn dat deze een voedselallergie heeft. Met een eenvoudige zelftest voor koemelkallergie of een thuistest voor ei-allergie kun je dit snel ontdekken. Je hoeft daarvoor niet speciaal naar een arts.

[sf_button colour=”accent” type=”sf-icon-reveal” size=”standard” link=”http://shopvoorgezondheid.nl/zelftesten/allergietesten” target=”_blank” icon=”fa-check-circle” dropshadow=”no” extraclass=””]Allergietest voor Thuis[/sf_button]

Dieet bij voedselallergie?

Voedselallergie√ęn gaan vaak vanzelf over. In de tussentijd is het verstandig om de oorzaak van de allergie te vermijden. Geef bij een¬†ei-allergie je kind dus geen eieren te eten en ook geen producten waarin eieren zijn verwerkt. Als je kind allergisch voor koemelk is, dan zijn er genoeg alternatieven. Zo kun je je kind geitenmelk, paardenmelk, soja of hypo-allergene flesvoeding geven. Raadpleeg wel altijd eerst een deskundige, voordat je een speciaal dieet inzet.

Meest recente berichten