Wake-up light

Home » uitgelicht » Wake-up light

wake up lightMet een zucht sla je nog net niet je wekker van het nachtkastje. Die irritante piep of dat net te drukke liedje op de radio helpt niet echt met rustig wakker worden. En dan is het ook nog donker buiten waardoor je minder makkelijk wakker wordt. Al met al helpt het niet mee voor een goed begin van de dag. Dan hebben we nu iets leuks voor je, de wake-up light. Deze lamp helpt je bij rustig opstaan door het nabootsen van zonlicht. Als je hier meer over wilt weten blijf dan vooral lezen!

Als de zon

Een wake up light is voor iedereen eigenlijk wel ideaal. Een half uur voordat je gewekt wilt worden gaat de lamp al zacht branden. Hoe meer tijd er verstrijkt hoe feller het licht wordt. Het begint met een oranje gloed en naarmate het licht feller wordt, wordt de kleur steeds meer geel.  Zo is het net alsof de zon opkomt en dit geeft een natuurlijk effect af aan je lichaam. Zeg maar dag tegen de irritante piep van de wekker en hallo tegen een natuurlijk geluid. Zo word je rustiger en vrolijker wakker en dit geluid helpt bij het natuurlijk wakker worden.

 Tips bij aankoop

Maar waar moet ik op letten bij de aanschaf van deze lamp? Wake-up lights zijn er in verschillende soorten met verschillende functies.  Zo heb je wake-up lights die je met je iphone kan bedienen maar ook lampen waarbij je zelf het geluid of muziekje kan bepalen. Ook handig voor mensen die niet goed in slaap komen is een wake-up light met de functie voor slapen. Het natuurgeluid of de muziek wordt geleidelijk zachter en hetzelfde geldt voor het licht. Bij deze functie kan je instellen wanneer het licht precies uit moet zijn zodat je nog wel even tijd hebt om dat ene leuke boek uit te lezen.

Lichttherapie

De wake-up light is onderdeel van lichttherapie. Lichttherapie bestaat uit wake-up lights en daglichtlampen. Deze helpen je om meer energie te krijgen zodat je er de rest van de dag tegenaan kan! Om een voorbeeld te noemen vertellen we je over Giel Beelen. Zoals je misschien weet heeft hij de recordpoging radio maken verbroken. Dit kon echter niet zomaar, 2 uur slaap per dag is namelijk een aanslag op je lichaam en kan grote gevolgen met zich meebrengen. Maar dankzij daglichtlampen waarbij de slaap wordt onderdrukt heeft hij het volgehouden!

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten