Rimpels behandelen

Home » dossier » rimpels » Rimpels behandelen

Rimpels; of je wilt of niet, iedereen krijgt er op een zeker moment mee te maken. Bij het ouder worden verandert de huid, deze wordt dunner en daardoor minder elastisch. Zeker wanneer je een al wat een droge huid hebt. In hoeverre je rimpels krijgt hangt van meerdere factoren af. Huidtype is al genoemd maar ook je levensstijl is ook iets waar je rekening mee kan houden. Wij vertellen je meer over hoe je rimpels kunt voorkomen.

lichttherapieRimpels voorkomen; wat kun je zelf doen?

Je hebt niet overal invloed op. Gelukkig zijn er dingen die je kunt proberen om de vroegtijdige komst van rimpels te voorkomen.

  • ¬†Stop met roken of beter begin er niet aan.
  • ¬†Scrub je huid met milde middelen, zodat je de huid niet beschadigt en gebruik een goede anti-rimpelcr√®me.
  • Eet vis, soja, groente en fruit. Gezond eten zorgt voor een gezonde huid.
  • Zorg dat je huid niet uitdroogt (drink voldoende water en/of gebruik

Rimpels behandelen

Je kunt rimpels helaas nooit helemaal voorkomen. Mocht je toch iets willen doen tegen die lijntjes die je in de jaren hebt opgebouwd dan kun je bij de behandeling van rimpels denken aan:

  • ¬†Fillers die voor directe opvulling zorgen. Dit laat je doen in een kliniek.
  • Tretinoine cr√®mes, wat vernieuwing van de huid bevorderd. Deze cr√®me is alleen op doktersrecept te verkrijgen.
  • Microdermabrasie, bij deze behandeling wordt de huid ‘bijgeslepen’, dit kan bijna pijnloos en je kunt ervoor bij de schoonheidsspecialist terecht.
  • Laseren, ook hiervoor moet je naar een schoonheidskliniek.

Nieuwe methode bij behandeling tegen rimpels; lichttherapie

Lichttherapie is een relatief nieuwe en pijnloze methode die de rimpels (en acne!) te lijf gaat met gekleurd licht en is gebaseerd op positieve werking van zonlicht op de huid. Je kunt lichttherapie uit laten voeren door specialisten zoals een schoonheidsspecialist. Na een aantal sessies zie je meestal al verbetering. Je moet er wel een lange adem voor hebben, want om te beginnen is het raadzaam om 30 keer behandeld te worden. Daarna is het een kwestie van ‘onderhoud’ en ga je ongeveer √©√©n keer per maand.

Lichttherapie voor thuis

Voor iedereen die dit te omslachtig is zijn er ook lampen tegen rimpels te koop, zodat je thuis aan de slag kan. Gemakkelijk in je eigen omgeving en wanneer jij tijd hebt.

[sf_button colour=”pink” type=”sf-icon-reveal” size=”standard” link=”http://shopvoorgezondheid.nl/lichttherapie/lamp-tegen-acne-en-rimpels” target=”_blank” icon=”ss-lightbulb” dropshadow=”no” extraclass=””]Probeer het zelf[/sf_button]

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten