Wenkbrauwen te donker? Van paniek naar pracht!

Home » volwassen » Wenkbrauwen te donker? Van paniek naar pracht!

Heb je per ongeluk je wenkbrauwen te donker geverfd? Oeps! Het overkomt de besten onder ons. Je was vol enthousiasme aan de slag gegaan met wenkbrauwverf. En dan kan het gebeuren dat het eindresultaat te donker is.

Wat het waard is weten we niet. Maar volgens Engels onderzoek behoort een te donkere wenkbrauw tot de ergste beautyblunders.

Ben je ook zelf geen fan van te donkere wenkbrauwen bij je blonde lokken? Geen paniek! Hieronder vind je enkele tips om je wenkbrauwen weer wat lichter te maken.

wenkbrauwen te donker

Voordat je in paniek naar de winkel rent om bleekmiddeltjes of andere producten te kopen, neem heel even de tijd.

Wanneer je je wenkbrauwen verft, wordt ook de huid onder je wenkbrauwharen gekleurd. Hierdoor lijken je wenkbrauwen donkerder dan ze werkelijk zijn. Na één keer douchen zal de kleur al wat vervagen, en zodra de verf van de huid verdwijnt, zul je zien dat het in de meeste gevallen beter bij je haarkleur past.

Wil je je wenkbrauwen toch direct wat lichter maken? Dan hebben we een paar tips die kunnen helpen.

Donkere wenbrauwen: dit kun je doen

Zeep:
Een eenvoudige methode met zeep die je waarschijnlijk al in huis hebt. Gebruik een wattenstaafje en wrijf zachtjes over je wenkbrauwen. Hierdoor zal de verf die zich op je huid heeft gehecht sneller loslaten.

Zwemmen:
Het klinkt misschien vreemd, maar door te zwemmen in chloorwater kan de kleur sneller vervagen. We garanderen niet dat je “donkere wenkbrauwen erin, lichte wenkbrauwen eruit” krijgt, maar het is het proberen waard.

Masseren:
Masseer je wenkbrauwen een paar keer per week in cirkelvormige bewegingen met de haargroei mee. Dit kan de haargroei verbeteren. En daarmee neemt de kleur van je wenkbrauw in intensiteit af.

Anti-roosshampoo:
Het gebruik van een anti-roosshampoo kan de kleur laten oplichten. Wees hier wel voorzichtig mee. Zorg ervoor dat de shampoo niet in je ogen terechtkomt.

Wenkbrauwpasta:

Er zijn verschillende merken die wenkbrauwpasta’s aanbieden om wenkbrauwen lichter te maken.

Wenkbrauwpoeder:
Ok, het is niet ideaal en het kost wat tijd. Maar het gebruik van wenkbrauwpoeder kan ervoor zorgen dat de huid onder je wenkbrauwharen er lichter uitziet. Borstel je wenkbrauwen daarna door met een wenkbrauwborsteltje of een schoon mascaraborsteltje.

De ervaring van Boukje

“Toen ik mijn wenkbrauwen te donker verfde, voelde het als een echte beautyblunder. Maar op internet vond ik snel een paar tips die me hebben geholpen.

Ik gebruikte zeep en een wattenstaafje om de verf sneller te laten loslaten, en ging zelfs zwemmen in chloorwater om de kleur te vervagen.

Dat leverde niet helemaal het gewenste resultaat. Maar na een paar dagen masseren zag ik wel echt verschil.

Na dit avontuur kan ik trots zeggen dat ik mijn te donkere wenkbrauwen succesvol heb getransformeerd naar de perfecte kleur.”

Boukje en haar werkbrauwen

Als je het toch een beetje lastig vindt om zelf met bijvoorbeeld een anti-roosshampoo aan de slag te gaan, raden we zeker aan om even langs de schoonheidsspecialiste te gaan.

Wanneer krijg je je oude wenkbrauwkleur weer terug?

Als je het niet prettig vindt om te experimenteren met verschillende producten op je wenkbrauwen, kun je altijd gewoon wachten tot de kleur volledig is uitgegroeid. Hoe lang duurt dat dan?

Wenkbrauwhaartjes doen er zo’n 6-8 weken over om een groeifase door te maken. Bovendien bevinden niet al je wenkbrauwharen zich in dezelfde groeicyclus, dus het kan wel tot 12 weken duren voordat al je wenkbrauwharen zijn vervangen.

Nu je wat tips hebt gekregen om te donkere wenkbrauwen te voorkomen, wil je vast weten hoe je dit in de toekomst kunt voorkomen. Natuurlijk wil je deze situatie niet nog een keer meemaken!

Voorkomen is beter

Als je toch je wenkbrauwen wilt verven, laat de verf dan niet te lang zitten. Als je naar een schoonheidsspecialiste gaat, vraag dan gerust of ze je wenkbrauwen twee keer willen verven als je niet tevreden bent met het eerste resultaat. Beter twee keer verven dan te intens.

Daarnaast kan het ook een goede optie zijn om geen permanente verf te gebruiken, maar een wenkbrauwgel. Deze gels bevatten minerale kleurpigmenten die de wenkbrauwen kleuren, zonder dat het permanent is. Bovendien helpt de gel ook bij het conditioneren en modelleren van de wenkbrauwen.

Kortom

Met deze tips en trucs kun je die te donkere wenkbrauwen weer lichter maken. Onthoud dat geduld vaak de sleutel is, maar mocht je geen tijd hebben om te wachten, probeer dan een van de genoemde methoden. Vergeet niet om altijd voorzichtig te zijn en goed voor je wenkbrauwen te zorgen.

Meest gestelde vragen

Hoe lang duurt het voordat mijn te donkere wenkbrauwen weer hun oorspronkelijke kleur hebben?

Wenkbrauwhaartjes doen er meestal zo’n 6-8 weken over om een groeifase door te maken. Het kan echter tot 12 weken duren voordat al je wenkbrauwharen volledig zijn vervangen en je je oude wenkbrauwkleur terugkrijgt.

Is het veilig om zeep te gebruiken om mijn wenkbrauwen lichter te maken?

Ja, het gebruik van zeep is over het algemeen veilig om je wenkbrauwen lichter te maken. Zorg ervoor dat je een milde zeep gebruikt en gebruik een wattenstaafje om voorzichtig over je wenkbrauwen te wrijven. Dit helpt de verf die zich op je huid heeft gehecht sneller los te laten.

Kan ik mijn te donkere wenkbrauwen onmiddellijk lichter maken met anti-roosshampoo?

Anti-roosshampoo, zoals Head & Shoulders, kan helpen om de wenkbrauwkleur iets lichter te laten lijken. Wees echter voorzichtig om te voorkomen dat de shampoo in je ogen terechtkomt. Gebruik het spaarzaam en vermijd langdurig contact met de huid rond je ogen.

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten