Hoge bloeddruk? Nieuwe effectieve behandeling zonder medicijnen

Home » volwassen » Hoge bloeddruk? Nieuwe effectieve behandeling zonder medicijnen

bloeddruk behandelingSommige medische behandelingen lijken te mooi om waar te zijn. Zonder medicijnen een hoge bloeddruk effectief aanpakken? Nee, dit is geen vage alternatieve geneeswijze. Maar een onderzoek van specialisten in het UMC Utrecht.

Wat is er gedaan? Alles draait om het plaatsen van een implantaat(je) in de halsslagaders van een patient. Het implantaat heeft een invloed op de menselijke sensoren die de bloeddruk aansturen. En zo kan een extreem hoge bloeddruk worden verlaagd.

De behandeling bleek effectief. Er werden in de test 30 patienten gevolgd. Bij hen was een duidelijk verlaging van de bloeddruk te zien van gemiddeld 24 punten. Dit is een dermate opmerkelijk resultaat dat ermee een publicatie in het gezaghebbende medische tijdschrift The Lancet werd verdiend.

Hulde dus voor het UMC Utrecht. Meer grip krijgen op de hoge bloeddruk is van groot belang, omdat het één van de belangrijkste risicofactoren voor hart- en vaatziekten is. Om deze reden is het – zeker voor risicogroepen als 65plussers – niet onverstandig zelf je bloeddrukontwikkeling te volgen.

Zoals vaker bij positieve onderzoeksresultaten wordt ook nu gewaakt voor te veel enthousiasme. Specialist Wilco Spiering zegt in het AD: ,,Deze eerste resultaten bij patiënten die vaak al jaren met extreem hoge bloeddrukken rondliepen zijn absoluut hoopgevend, maar meer onderzoek is echt nodig”.

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten