Puistjes bestrijden met natuurlijke middelen

Home » dossier » puisten » Puistjes bestrijden met natuurlijke middelen

puistjes bestrijden

PuistjesĀ bestrijden met natuurlijke middelen? Ja, dat kan! Je kunt natuurlijk speciale producten tegen puistjes gebruiken, maar deze zijn vaak erg duur.Ā Dat kan veel goedkoper!Ā En eigenlijk hebben we alles al in huis om onze huid goed te verzorgen, zodat er geen puistjes kunnen ontstaan. Benieuwd hoe je dat kunt doen?

Puistjes bestrijden met natuurlijke middelen

Puistjes ontstaan vaak wanneer je huid het zwaar te voortduren heeft. Ongezonde voeding, hormonen en een onzuivere lucht kunnen er allemaal voor zorgen dat er oneffenheden ontstaan op je huid. Er zijn een heleboel natuurlijke middelen tegenĀ puistjes, die ervoor zorgen dat deze niet kunnen ontstaan.Ā Wij zetten ze allemaal voor je op een rij!

Tandpasta

Tandpasta is een enorm effectief middel tegen puistjes en mee-eters. Er is vaak beweerd dat tandpasta hartstikke slecht is voor je huid, omdat het je huid uit kan drogen. Dat hoeft niet zo te zijn! Wanneer je alleen tandpasta op je puistjes aanbrengt en het een kwartiertje in laat werken, wordt je puistje ‘verwijdert’ en zal je huid verder niet beschadigd worden. Eerst zal het een klein beetje een brandend gevoel hebben, maar dit is normaal en dat zal ook redelijk snel weer verdwijnen. Was je gezicht daarna nog even voorzichtig, zodat je ook de onderliggende talg verwijdert.

Tomaten

Dat tomaten goed voor je zijn, dat weet iedereen. Maar wist je ook dat tomaten ontzettend je puistjes bestrijden? Het zuur dat in tomaten zit, is namelijk zeer krachtig om puistjes te verslaan. Leg daarom vooral de binnenkant van een tomaat op de plek waar je puistjes hebt, en ze zullen al snel verwijderd worden.Ā Je kunt er ook een papje van maken en dan de pulp aanbrengen op je gezicht. Ook zul jeĀ op de plekken waar je de tomaat aanbrengt ook minder vaak uitbraak van puistjes hebben.

Lees meer over…

[sf_button colour=”white” type=”standard” size=”large” link=”https://www.ingoedendoen.nl/tiener/acht-tips-tegen-puisten/” target=”_blank” icon=”” dropshadow=”no” extraclass=””]Zo kom je van je puistje af![/sf_button][sf_button colour=”white” type=”standard” size=”large” link=”https://www.ingoedendoen.nl/tiener/puisten-behandeling-alle-opties-jou-rij/” target=”_blank” icon=”” dropshadow=”no” extraclass=””]Puisten behandeling[/sf_button][sf_button colour=”white” type=”standard” size=”large” link=”https://www.ingoedendoen.nl/tiener/middelen-puisten-helpt-echt/” target=”_blank” icon=”” dropshadow=”no” extraclass=””]Middelen tegen puisten[/sf_button]

Honing

Honing is niet alleen onwijs lekker, maar je kunt het ook gemakkelijk gebruiken om je puistjes te verwijderen. Laat de honing 15 minuten intrekken, nadat je het op je puistjes hebt aangebracht. Ook kun je je gezicht wassen met honing. Dit werkt desinfecterend, verfrissend en het is helemaal puur natuur! šŸ™‚ Hoe je dat doet? Je maakt je gezicht nat met warm water, en je wrijft wat honing over je gezicht. Spoel dit vervolgens weer af met warm water, en je gezicht is lekker schoon en zacht! Je kunt ook van honing een heel effectief gezichtsmasker tegen puistjes maken.

Amandelolie of amandelmelk

Naast honing, is een heerlijke olie ook goed voor het reinigen van je huid. Amandelolie is daar ook nog eens extra fijn voor, want waar olijfolie kan stinken, ruikt amandelolie wel lekker. Amandelmelk kun je daarnaast ook gebruiken, deze is te koop in de supermarkt, maar amandelmelk kun je ook zelf maken met een blender. Het enige wat je nodig hebt is 100 g gepelde amandelen en 500 ml water.

Succes!

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten