Puistjes: in 3 stappen ben jij ze kwijt!

Home » dossier » puisten » Puistjes: in 3 stappen ben jij ze kwijt!

Puistjes

Een dikke, witte pukkel op je gezicht wanneer je net wakker wordt? Liever niet! Ook al zit er maar ééntje, het ziet er vies en onaantrekkelijk uit. Je eerste instinct zal waarschijnlijk zijn dat je het zo snel mogelijk wilt verbergen met make-up, of dat je er met je vieze vingers aan wilt zitten om hem snel weg te halen. Dit helpt eigenlijk totaal niet. Maar hoe kom je dan van je puistje af? Wij hebben speciaal voor jou een stappenplan samengesteld!

Stap 1: Reinigen is een must

De oorzaak van een puistje is meestal een onhygi√ęnische huid. Wanneer je veel met je handen aan je gezicht zit, kunnen bacteri√ęn zich ophopen en zo kan er vervolgens een puistje ontstaan. Ook sigarettenrook, uitlaatgassen en al dat soort stoffen zorgen ervoor dat je huid ‚Äėvies‚Äô wordt. Wanneer je twee keer per dag reinigt, √©√©n keer in de ochtend en √©√©n keer¬†in de avond, kun je ervoor zorgen dat de bacteri√ęn op je gezichtshuid zich niet ophopen en zo kan er ook geen puistje ontstaan.

Het reinigen van je huid kun je doen met een tonic, reinigingsmelk of een reinigingslotion. Deze producten kun je iedere dag gebruiken. Daarnaast kun je ook één of twee keer in de week een gezichtsmasker aanbrengen, die er voor zorgt dat je huid nóg beter gereinigd wordt en dat puistjes niet eens de kans krijgen om te verschijnen. Ook helpt één keer in de week scrubben onwijs goed om een egale huid zonder een enkel puistje te krijgen. Wanneer je scrubt, zorgt dit er namelijk voor dat je oude huidcellen verwijdert worden.

Puistjes

Stap 2: Hydrateer je huid

Wanneer je huid niet in balans is, kan dit er ook voor zorgen dat puistjes ontstaan. Een huid die te weinig vocht bevat, ziet er dof en droog uit. Een huid die te veel vocht bevat, glimt veel en heeft veel openstaande, grote pori√ęn. Zorg ervoor dat je huid dus niet t√© droog of t√© vet is. Een goede stap om daarmee te beginnen is reinigen, maar daarnaast moet je je huid ook hydrateren om verontreiniging tegen te gaan. Het hydrateren van je huid kan met een goede dag- of nachtcr√®me.

Stap 3: Let op je voeding

Het is nooit bewezen dat veel vet eten of veel suiker eten een puistje kan veroorzaken, maar een gezond eetpatroon kan wel een positieve invloed hebben op hoe je huid eruit ziet. Heb je last van puistjes, dan kun je meer fruit, groente en gezonde eiwitten eten om je huid van binnenuit gezonder te maken. Zorg ervoor dat je alcohol, nicotine, vet eten, zuivelproducten en zoet eten zo veel mogelijk laat staan.  Ook zorgt veel water en groene thee ervoor dat de afvalstoffen in je lichaam snel afgevoerd kunnen worden. Deze afvalstoffen kunnen er namelijk voor zorgen dat er puistjes ontstaan, wanneer je lichaam deze afvalstoffen via je huid kwijt wilt raken.

Nog meer tips tegen puistjes nodig? Wij hebben ook geschreven over de behandeling van puisten en over het verwijderen van puisten.

Volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van vers & verrassend nieuws over gezondheid!

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten