Hartslag vetverbranding

Home » dossier » hartslag » Hartslag vetverbranding

Een gezond hart is de basis voor een gezond leven, maar voor voor elke leeftijd geldt een andere gezonde hartslag. Ontdek welke hartslag in rust bij jouw leeftijd past. Ook kan je je hartslag inzetten om actief te werken aan vetverbranding. Belangrijk is dan dat je weet bij welke hartslag je vetverbranding begint. Ontdek het in onze tabel onderaan dit artikel.

Onze hartslagmeter-tips:

hartslagmeter zonder borstband

Beurer PM18

Heb jij interesse in het aanschaffen van een hartslagmeter voor tijdens je work-out? Bekijk dan snel deze hartslagmeters die we jou met korting mogen aanbieden.

Haal het optimale uit je training met deze hartslagmeters:

Gemiddelde hartslag

Hartslag vetverbrandingEen woord vooraf is op zijn plaats. Onderstaande hartslag tabel geeft inzicht in de gemiddelde hartslag (aantal slagen per minuut) die bij mensen is gemeten. Uitzonderingen zijn er echter altijd. Neem de legendarische ex-Tourwinnaar Miguel Indurain. Deze Spaanse wielrenner had in rust een hartslag die niet hoger dan 28 slagen per minuut lag. Zeer uitzonderlijk: het is de laagst gemeten hartslag bij een gezonde persoon ooit. De les van Indurain is wel: gebruik de hartslag tabel als richtlijn, maar bedenk dat je persoonlijke hartslag ervan kan afwijken.

HartslagmeterGezonde hartslag in rust

Allereerst het antwoord op de vraag: wat is een gezonde hartslag wanneer je geen activiteiten ontplooit? In onderstaande tabel vind je gezonde gemiddelde hartslagen in 3 leeftijdcategorieën.

Hartslag vetverbranding

Hartslag vetverbranding tabel

hartslag_metband

Beurer Sigma pc 22

Mensen die sporten zijn vaak op zoek naar de hartslag waarbij vetverbranding start. Onderstaande tabel geeft aan wanneer hier sprake van is. Er zijn speciale hartslaghorloges die tijdens het sporten je hartslag meten, zodat je het voor jou optimale trainingsschema kunt bepalen.

 

 

Hartslag vetverbranding

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten