Verkleurde nagels? Zo maak jij ze weer wit!

Home » dossier » nagels » Verkleurde nagels? Zo maak jij ze weer wit!

Een van de veelvoorkomende vrouwen problemen: verkleurde nagels na het verwijderen van je nagellak. Lelijk en gênant. Gelukkig hebben wij voor jou drie eenvoudige manieren op een rijtje gezet die er voor zorgen dat jouw nagels weer helemaal wit worden!

De oorzaak van gele nagelsnail-polish-1677561_1280-1

De meest voorkomende reden van gele nagels bij het gebruik van nagellak is de chemische reactie tussen de nagellak en keratine in het nagelbed. De pigmenten die zich in nagellak bevinden kunnen in de nagel gaan trekken waardoor deze pigmenten achterblijven in de nagel na het verwijderen van de nagellak. Een gele gloed is hiervan het gevolg. Met de volgende drie eenvoudige manieren verhelp je verkleurde nagels:

Citroenbadje

De zure bestanddelen in citroensap zorgen ervoor dat de vuildeeltjes die in je nagels zitten worden opgelost. Het zeepwater verwijdert deze deeltjes verder van je nagels. Wat moet je nu precies doen? Meng in een schaaltje 60 ml citroensap met 250 ml warm water en 15-30 ml milde vloeibare zeep. Laat je nagels vijf minuten lang in dit mengsel weken. Spoel vervolgens je nagels af onder een stromende kraan en dep ze droog met een handdoek. Doe er tot slot een crème op om uitdroging van je huid te voorkomen. En voilá, je hebt weer mooie verzorgde nagels!

Niet een kunstgebit maar nagels in een kunstgebit reiniger

Ja, je leest het goed! Kunstgebit reiniger is één van de oplossingen voor witte nagels. Reinigingstabletten voor kunstgebitten bevatten ingrediënten die vlekken van harde, witte oppervlakken verwijderen.  Laat de reinigingstablet volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking oplossen in een schaaltje met warm water en laat jouw handen hier vijf minuten in weken. Dep ze vervolgens droog met een handdoek en herhaal deze handeling een paar keer per week. Let op! Herhaal dit een paar keer voor weer gezonde nagels.

Nagels poetsen met tandpasta

Niet alleen je tanden worden witter door het poetsen met tandpasta, ook helpt het je nagels witter te worden. Breng een kleine hoeveelheid tandpasta op elke nagel aan en wrijf het met een nagelborsteltje in je nagels. Laat het vijf minuten intrekken en spoel het vervolgens af met warm water. Herhaal dit een paar keer per week en je zult zien dan je nagels zichtbaar witter worden. Poets dus in het vervolg niet alleen je tanden maar ook je nagels voor witter resultaat!

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten