Middelen tegen puisten, wat helpt nu echt?

Home » dossier » puisten » Middelen tegen puisten, wat helpt nu echt?

[spb_row width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block pb_margin_bottom=”no” pb_border_bottom=”no” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Middelen tegen puisten

De meeste van ons krijgen er wel mee te maken; puisten. Hoewel puistjes met name met pubers geassocieerd worden, omdat de pukkels in de tienerjaren vaak het ergst zijn, zijn er ook genoeg volwassenen die door acne geplaagd worden. Ongeveer twintig procent van de mensen met acne is volwassen. In dit artikel lees je over middelen tegen puisten. Van huis-, tuin- en keukenmiddeltjes tot medicijnen en lichttherapie.

Huis-, tuin-, en keukenmiddelen tegen puisten

Een bekend trucje dat ervoor zou zorgen dat puisten verdwijnen is door hen in te smeren met tandpasta. De tandpasta zou ervoor zorgen dat je pukkel uitdroogt. Sommige mensen kiezen ervoor de tandpasta hard te laten worden en hem dan meteen te verwijderen (als een soort masker), anderen zweren erbij om een nachtje te slapen met het middel op hun puisten. Sommige mensen vervangen tandpasta door glijmiddel, omdat dit goedje eenzelfde werking op pukkels zou hebben.

[sf_button colour=”accent” type=”sf-icon-stroke” size=”large” link=”https://www.ingoedendoen.nl/test-en-checklist/test-puistjes-de-baas-wat-werkt-voor-jou/” target=”_blank” icon=”fa-check-square” dropshadow=”yes” extraclass=””]Afrekenen met je puistjes? Doe de test![/sf_button]

Als je huid wat vettig en pukkelig aanvoelt, dan kan het soms prettig zijn om even lekker te stomen. Daarvoor hoef je niet de deur uit naar een schoonheidsspecialist. Kook wat water in een pan. Voeg nadat het water heeft gekookt eventueel wat geurende kruiden toe. Doe je haar in een knot of staart zodat het niet in je gezicht valt. En ga met je hoofd boven de pan hangen. Als je een handdoek over je gezicht legt, dan ontsnapt het stoom niet. Na het stomen maak je je gezicht schoon met een tonic. Op die manier reinig je de poriën diep en geef je puisten minder kans.

Zalfjes, tonics en pillen tegen puisten

Er zijn verschillende zalfjes, tonics, pillen en andere middelen op de markt die tegen puisten helpen. Eén van de bekendste middelen tegen puisten is Clearasil. Dit merk heeft verschillende producten op de markt. Van huidreinigingsproducten tot scrubs en crèmes die beweren dat puisten direct verdwijnen.

Lichttherapie; vroeger alleen in ziekenhuis nu ook thuis

Een wat minder bekende manier om puisten te bestrijden is de toepassing van lichttherapie. Hierbij wordt met een lamp de huid behandeld waardoor het aantal puisten afneemt. Het effect van lichttherapie is een beetje te vergelijken met de invloed die de zon heeft op je huid; dan hebben mensen over het algemeen ook minder last van pukkels. Er zijn echter wel een aantal verschillen. Zo kun je bij lichttherapie kiezen voor een aantal verschillende soorten licht, die allemaal hun eigen invloed op jouw huid hebben.

Voorheen was het alleen mogelijk om een lichttherapie behandeling in het ziekenhuis te krijgen, maar tegenwoordig kun je ook een eigen apparaat aanschaffen. Daarmee kan je voor nog geen honderd euro elke dag je huid behandelen. Dat klinkt als een flinke investering, maar is al snel goedkoper dan de aanschaf van al je crèmes tegen puisten.

Middelen tegen puisten: heb geduld!

Voor alle middelen tegen puisten geldt dat je geduld moet hebben. Soms zie je het resultaat al na een dag, maar over het algemeen gaat er toch snel een week overheen voordat je vermindering van je pukkels ziet. Ook moet je niet vergeten dat iedere huid anders is. Dus wat werkt voor je vrienden, werkt niet per definitie voor jou. Je kan verschillende middelen tegen puisten combineren. Je kan bijvoorbeeld eerst stomen boven een pan, vervolgens je huid diep reinigen met een tonic en daarna je puistjes aanstippen met tandpasta. Vaak adviseren fabrikanten echter al je huidproducten van dezelfde lijn aan te schaffen. Dit omdat de producten dan op elkaar aansluiten en elkaar versterken. Het is uitproberen wat voor jou het beste werkt.

Middelen tegen puisten  Middelen tegen puisten     Middelen tegen puisten

Clearasil Reinigingslotion        Van der Hoog Quick Boost       Biodermal Acne crème

[/spb_text_block] [/spb_row]

Lekker verder lezen