Nagelverzorging: 10 tips voor fantastische nagels

Home » volwassen » Nagelverzorging: 10 tips voor fantastische nagels

Kunnen jouw nagels wel een oppepper gebruiken, maar weet je niet precies hoe je dat kunt doen? In dit artikel geven we je 10 exclusieve tips om je nagels er nóg beter uit te laten zien.

Het is zonde om ze niet te verzorgen, want je nagels worden wel het ‘visitekaartje’ van jezelf genoemd. Mooie, verzorgde nagels laten niet alleen zien dat je goed voor jezelf kunt zorgen, ook geef je op die manier een veel betere indruk dan wanneer je je nagels slecht verzorgt. Lees verder voor al onze¬†tips voor een goede nagelverzorging!

Handverzorging

Niet alleen je nagels, maar ook je handen zijn je visitekaartje. En net zoals het verzorgen van je hele lichaam is het hebben van een goede vochtbalans belangrijk bij het verzorgen van je nagels en handen.

nagelverzorging 10 tips

Wil je mooie nagels hebben, dan is het essentieel dat je ze van genoeg vocht voorziet. Begin dan ook met het gebruiken van een goede handcrème. Welke handcrème je kiest, ligt geheel aan je eigen keuzes.

Vind je het belangrijk dat een handcrème goed ruikt? Of vind je het juist belangrijker dat er juist geen parfum inziet? Wat daarentegen altijd belangrijk is aan een goede handcrème, is dat deze zijn werking goed doet.

Het moet goed in je huid trekken en daarna horen je handen lekker zacht aan te voelen. De eerste stap voor een goede nagelverzorging is dus zorgen voor een goed vochtbalans.

nagelverzorging

Nagelverzorging

Nu je een heerlijke handcrème hebt aangebracht, is het tijd voor een goede nagelverzorging. Heb je last van droge nagels die snel splijten of inscheuren? Dan kun je een nagelverharder gebruiken. Als je het twee weken lang op je nagels aanbrengt, worden je nagels harder en kun je ze ook langer laten groeien dan dat je gewend bent. Een nagelverharder is ook belangrijk om te gebruiken nadat je eventuele kunstnagels hebt verwijdert. Kunstnagels droge je nagels namelijk ook ontzettend uit!

Daarnaast kun je ook Nail Repair gebruiken. Dit is een speciaal soort nagellak wat je op je nagels aanbrengt. Het zorgt ervoor dat de eiwitmoleculen in je nagel weer aan elkaar worden gekoppeld, zodat de structuur van je nagel verbeterd wordt. Zo worden je nagels weer sterker en worden ze ook goed gehydrateerd. Dit werkt ook erg goed nadat je nagel tips of kunstnagels hebt gebruikt.

Wanneer je nagellak op je nagels wilt aanbrengen, begin dan eerst met een (doorzichtige) base coat. Dit voorkomt dat de kleurpigmenten van de nagellak in je nagels trekken, waardoor je nagels er niet geel gaan uitzien. Nadat je nagellak heb aangebracht, kun je ook nog een top coat aanbrengen. Zo blijft je nagellak langer zitten en heb je er veel meer plezier van! Ook zorgt dit ervoor dat je nagels nog meer gaan glanzen.

Nagelriemverzorging

Als je nagellak helemaal is opgedroogd, kun je je nagelriemen nog even extra verzorgen. Dit kun je doen met een nagelriemolie. Zorg er wel altijd voor dat je dit doet nadat je je nagellak hebt aangebracht, want met de vettigheid die van de nagelriemolie afkomt kun je niet fijn je nagels lakken. Je kunt het ook als eerste stap doen, maar dan moet je daarna je nagels weer even ontvetten met bijvoorbeeld een nagellakremover. Maar dan ben je wel een groot deel van je verzorging kwijt en dat is hartstikke zonde! Nadat je nagelriemolie is ingetrokken, kun je met een bokkenpootje je nagelriemen zachtjes terugduwen. Knip ze dus NIET af, je nagelriemen dienen als bescherming voor je nagelwortel.

Als je al deze stappen hebt uitgevoerd, heb je zeker je best op een goede nagelverzorging gedaan! Het resultaat: glanzende nagels en mooie, verzorgde handen.

nagel4       nagel5               nagel6

Perfect Cuticle & Nail kit Trind ¬† ¬† ¬† Manicureset Solingen ¬† ¬† ¬† Nail Hardener Her√īme

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten