Mooie nagels? Op deze manier krijg jij ze!

Home » volwassen » Mooie nagels? Op deze manier krijg jij ze!

Afgebeten nagels, droge velletjes rondom je nagels, nagels die afbreken… het is niet simpel om altijd mooie nagels te hebben. Het is een kwestie van goed verzorgen en de juiste producten gebruiken.

Wanneer je je nagels een keer in de maand een ‘grote beurt’ geeft, kun je er vaak weer weken mee vooruit!¬†Het hoeft dus helemaal niet moeilijk te zijn om je nagels te verzorgen. Kijk je mee?

Tips voor mooie nagels

Hydrateren, hydrateren, hydrateren!

Het meest irritant nagelprobleem is het hebben van droge velletjes rondom je nagels. Waarom gaan ze maar niet weg?! De beste oplossing: hydrateren!

Je velletjes scheuren uit, omdat de huid rondom je nagels droog is. Zorg er daarom voor dat je je nagelriemen regelmatig insmeert met vaseline, (hand)lotion of wanneer je in nood bent: lippenbalsem.

Een grote beurt

Probeer een keer in de maand een ‘grote beurt’ aan je nagels te geven. Hierdoor blijven je nagels er wekenlang mooi uitzien, zonder dat je daar wat aan hoeft te doen! Het werkt ook goed nadat je nagel tips¬†of kunstnagels van je nagels hebt gehaald en je nagels dus erg droog zijn.

Waar een grote beurt uit bestaat? Maak eerst je nagels goed schoon met een nagellakremover zonder aceton (deze droog je huid niet uit). Kort je nagels in met een vijl en gebruik daarbij géén schaar. Zo ontstaan er geen scheurtjes.

Laat je vingers in een badje met warm water en een olie weken. Duw daarna je nagelriemen naar achteren met een wattenstaafje, zo lijken je nagels langer. Vervolgens breng je een nagelolie aan, deze maakt je nagels sterker én zorgt ervoor dat er geen velletjes ontstaan rond je nagels.

Als deze is ingetrokken, kun je je nagels lakken met een doorzichtige nagellak en een kleurtje naar keuze.

mooie nagels

Gezonde nagellak?

Ja, het bestaat echt! Gezonde nagellak is een nieuwe trend: het is nagellak met bepaalde vitaminen en verzorgende oli√ęn. Het is namelijk niet goed voor je nagels om altijd met nagellak rond te lopen. Het beste is om nagellak zo veel mogelijk te vermijden.

Gekleurde nagellak zorgt er ook nog eens voor dat je nagels geel worden en dat wil je helemaal niet hebben! Doorzichtige nagellak is daarom het beste om te dragen, tenzij je dus gezonde nagellak gebruikt.

Waar olijfolie wel niet goed voor is
Iedereen heeft het in zijn keukenkast staan: olijfolie! Naast bakken en braden, kun je er ook andere dingen mee doen. Olijfolie is namelijk ook érg goed voor je nagels.

Je kunt je nagels even laten weken in een badje van olijfolie, waardoor ze steviger worden en minder snel afbreken. Het resultaat: mooie en verzorgde nagels! Je nagels krijgen er namelijk ook een glans van, zodat je geen last meer hebt van doffe nagels.

Goed vijlen doe je zó

Veel mensen vijlen nog steeds op de verkeerde manier hun nagels. Het is namelijk niet de bedoeling dat je op een ‘zagende’ manier vijlt, maar dat je naar √©√©n richting toe vijlt.

Dit kost misschien wel meer moeite, maar de kans is zo vele malen groter dat je je nagels niet beschadigd. En welke soort vijl het beste is om te gebruiken voor een goede nagelverzorging? Een glazen vijl, deze maakt geen scheurtjes in je nagels.

Dit helpt tegen gele nagels
Gele nagels kun je voorkomen door zo min mogelijk nagellak te dragen óf doorzichtige nagellak aan te brengen voordat je je nagellak aanbrengt. Het kan ook een aanduiding zijn voor schimmelnagels, let hier dus op! 

Is het niet gelukt om gele nagels te voorkomen? Dan helpt een kamillebadje. Gebruik hiervoor 2 kopjes warm water en een paar lepels pure kamille. Laat dit mengsel zachtjes koken voor een kwartier lang, en wanneer het weer is afgekoeld dompel je je handen erin voor ongeveer 10 minuten.

Als je dit 3 keer in de week doet, zul je zien dat je binnen no time mooie nagels krijgt, die er niet meer geel uitzien!

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten