Met nagel tips je nagels verlengen doe je zo!

Home » dossier » nagels » Met nagel tips je nagels verlengen doe je zo!

nagel tips

Probeer jij al een tijdje om je nagels langer te laten groeien, maar wil het maar niet lukken? Telkens als je het probeert, brokkelen ze af en moet je weer opnieuw beginnen. Speciale lakjes brengen niet het gewenste resultaatĀ en eigenlijk weet je niet meer wat je nu moet doen. Maar gelukkig is er een eenvoudigeĀ oplossing voor je korte nagels: nagel tips aanbrengen!

Wat zijn nagel tips?

Het kan zijn dat je nog nooit van nagel tips hebt gehoord. Het wordt ook nog eens vaak verward met kunstnagels of nepnagels zetten, maar het is niet hetzelfde. Wanneer je namelijk kunstnagels of nepnagels zet, breng je dit aan over je hele ‘natuurlijke’ nagel. Wanneer je tips aanbrengt, breng je deze alleen aan de uiteinde aan van je natuurlijke nagel. Er wordt ook wel van ‘nagelversteviging’ of ‘nagels verlengen’ gesproken. Door tips aan te brengen krijg je mooie, stevige en natuurlijke ogende nagels.

Hoe nagel tips eruit zien? Het zijn eigenlijk een soort van plastic opzetstukjes. Deze worden aan het einde van je nagel bevestigd met een speciale nagellijm die je nagels niet beschadigd. De meeste mensen denken bij tips aan spierwitte nageluiteindes, maar wanneer je dit niet mooi vind zijn nagel tips ook verkrijgbaar in de natuurlijke kleur van je nagel. Er zijn zelfs transparante tips te koop! Hierop kun je ook nog eens je eigen nail art plaatsen, als je daar zin in hebt.

Let op: de tips kunnen alleen worden geplaatst op (redelijk) korte nagels. Hebben je nagels al een redelijke lengte van zichzelf, dan zijn nagel tips helaas niet voor jou geschikt!

Hoe breng je nagel tips aan?

  • Kies eerst de juiste vorm van tips uit dieĀ passen bij je nagels. Kies liever een te grote vorm dan een te kleine, want te grote tipsĀ kun je nog bijwerken met een vijl.
  • Breng nagellijm aan op de onderkant van de tip, dus daar waar hij terecht komt op de uiteinde van je nagel. Zorg ervoor dat de hele onderkant van je tip bedekt is met lijm.
  • Daarna breng je de tip aan. Blijf hem even vasthouden als hij op je nagel ligt, maar duw hem niet te hard aan.
  • Knip daarna de tip af naar de gewenste lengte. Je kunt nu je nagel vijlen, zodat je mooie nagels krijgt.
  • Heb je transparante tips aangebracht? Dan kun je je acrylnagels nog een mooie nail-art look geven. Leef je uit!

nagel tips

Quick Dip Acryl Nagels

 

Hoe verwijder je de nagel tips?

Nadat je de tips hebt aangebracht, kun je ze ongeveer 2 tot 3 weken laten zitten. Wacht daarna echt niet langer met het afhalen van de tips, want dan ze kunnen je nagels flink uitdrogen. Hoe je de tips op een goede manier verwijdert?

Maak de tips eerst kort met een nagelvijl. Dit kan even duren, maar dit kun je gemakkelijk doen tijdens het kijken van je favoriete tv serie. Daarna vijl je de topcoat van de nagel tip eraf. Breng vervolgens wat aceton aan in een bakje en week hier een wattenschijfje in. Zorg ervoor dat deze helemaal nat is van de aceton.

Vervolgens wikkel je het natte wattenschijfje omĀ je vingertop en nagel en hieromheen wikkel je stevig een stuk aluminiumfolie. Doe dit met elke nagel en wacht daarna ongeveerĀ 20 tot 30 minuten. Verwijder de aluminiumfolie met watten. Als het goed is, is de tip nu ook van je nagel afgekomen. Zitten er nog restjes op je nagel? Verwijder deze met een bokkenpootje. Gebruik een goed verzorgende nagel olie, om je nagels te verzorgen. Lees daarover meer in ons artikel over nagelverzorging.

 

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten