Gezonde nagels, zo krijg je ze!

Home » dossier » nagels » Gezonde nagels, zo krijg je ze!

gezonde nagelsJe nagels mooi maken voor een bijzondere gelegenheid? Voor veel vrouwen is het een vaste prik. Want geef toe, voor bijna elke vrouw staan lange, mooie en verzorgde nagels hoog op het verlanglijstje. Voor gezonde nagels kun je natuurlijk een afspraak maken met een schoonheidsspecialiste. Maar tegenwoordig kun je steeds makkelijker thuis aan de slag om je nagels in de perfecte staat te krijgen.

Een manicure voor gezonde nagels

Als je mooie nagels wilt hebben, dan ontkom je niet aan een manicure op zijn tijd. Het is eerst een kwestie van de nagels vorm te geven, te vijlen en glad te maken. De nagels lakken volgt pas later. Om jezelf veel tijd en geld te besparen kun je kiezen voor een manicureset. Zorg dan wel dat je een set kiest waar je alle accessoires in vindt die je nodig hebt om van jouw nagels echte eyecatchers te maken. Dan doen ze niet onder voor het resultaat bij de nagelstyliste.

 Stap 1 : reinig en vijl je nagels

Om te beginnen is het belangrijk om je handen te wassen en (indien nodig) alle restjes nagellak te verwijderen met nagellakremover. Gebruik een vijl om je nagels een netjes afgeronde of juist vierkante vorm te geven. Vermijd heen-en-weerbewegingen met de vijl om je nagel zo goed mogelijk te beschermen. Vijl dus zoveel mogelijk in een richting. Gebruik vervolgens een polijstvijl om kleine oneffenheden op de nagels te vervagen. Gladde en gezonde nagels zijn het resultaat!

Stap 2 : verwijder dode velletjes

Om velletjes te verwijderen, zet je eerst een kommetje lauw water klaar. Laat je vingers er een minuut lang in weken en droog ze daarna af zonder al te hard te wrijven. Breng dan een verzachtende cr√®me of gel aan op je nagels en masseer dit in om de velletjes zacht te maken. Duw de nagelriemen terug met een bokkenpootje en knip de dode velletjes weg. Een bokkenpootje met een zachte, flexibele top duwt de nagelriemen op een zachte en hygi√ęnische wijze naar achteren. Hiermee voorkom je ontstoken nagelriemen. Je perfecte nagels komen steeds dichterbij.

 Stap 3 : bescherm je nagels

Als je last hebt van broze nagels moet je zorgen dat je deze beschermt vóórdat je nagellak aanbrengt. Dit doe je door een transparante en verstevigende basislaag aan te brengen.

 Stap 4 : breng de nagellak aan

Je afgewerkte nagels zijn nu klaar voor een laagje nagellak naar keuze. Het geheim voor perfect gelakte nagels zijn perfect egaal gelakte nagels. Hoe je dat doet? Begin altijd in het midden en smeer de nagellak van daaruit uit over de hele nagel. Als je echt een bijzondere gelegenheid hebt of als je het gewoon mooi vindt, kun je je nagels nog extra versieren met zelfklevende juweeltjes.

 

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten