De juiste tools voor je nagelverzorging

Home » dossier » nagels » De juiste tools voor je nagelverzorging

NagelverzorgingIedereen wil graag verzorgde handen en voeten, maar daar willen we dan niet teveel tijd aan kwijt zijn. Een belangrijk onderdeel van die mooie handen of voeten zijn goed verzorgde nagels. Je kunt daarvoor naar de schoonheidsspecialiste gaan en veel geld uitgeven, of je kan ervoor kiezen om je nagelverzorging zelf thuis te doen.

Tools voor thuis

Het verzorgen van je nagels kun je zo uitgebreid doen als je zelf wilt. Veel mensen gebruiken alleen een vijl voor het vijlen van hun vingernagels en een nagelknipper om hun nagels op de juiste lengte te houden. Een puimsteentje om onzuiverheden of eelt weg te werken en het bekende laagje gekleurde nagellak wordt gebruikt als finishing touch. Maar goed nieuws! Tegenwoordig zijn er veel meer mogelijkheden om je mooie nagels te bezorgen.

Ken je deze al?

Als je graag zelf je nagels wilt doen, zijn er veel mogelijkheden. Met de aanschaf van een manicure- of pedicureset haal je alle benodigdheden in één pakket in huis. Het belangrijkste is dat je bedenkt wat je wilt doen met je nagels. Als je de set wilt gebruiken voor je dagelijkse hand- of voetverzorging is een basis set waarschijnlijk voldoende. Ga je de set professioneel gebruiken, dan zal je een uitgebreide set nodig hebben. Het aantal opzetstukken dat je bij de set geleverd krijgt bepaalt de mogelijkheden wat je met de met set kunt en daarmee vaak ook de prijs.

Manicure en pedicure setIn een set voor beginners vind je bijvoorbeeld de  fijne saffierkegel. Hiermee kun je je nagels netjes en makkelijk vijlen. Een groffe saffierkegels is voor het grovere werk en daarmee kun je bijvoorbeeld je eeltknobbels op je handen of voeten bijslijpen. Een ander geliefd onderdeel in de sets is de viltkegel. Die wordt gebruikt als ‘finishing touch’ bij de afwerking van je nagels. Deze zorgt ervoor dat je nagels glanzend worden gepolijst. De afwerking is zo mooi dat nagellak eigenlijk niet meer nodig is. De meeste sets zijn ook geschikt voor het behandelen van je voeten, daarvoor vind je in de set bijvoorbeeld de vlamvrees om ingegroeide nagels los te maken. Kijk voor aanschaf dus goed wat je nodig hebt en hoe professioneel je de set gaat gebruiken.

Keep it simple

Als zo’n apparaat niets voor jou is en je lekker zelf met je vijl aan de slag wilt. Dan hebben we ook voor jou nog enkele handige tips om je nagels (en jezelf) even lekker te verwennen:

• Verwijder oude nagellak met nagellak remover.
• Breng wat lotion/melk aan op je handen of voeten en doe er een paar druppels citroensap eroverheen. Dit verwijdert vuil en maakt de huid zacht. Laat het mengsel op de huid tot het droog is en dep het daarna schoon met water.
• Na enkele minuten kan je een hand of voetbad klaarmaken met lauw water, een snufje zout, een beetje vloeibare zeep en enkele druppels etherische olie (optioneel).
• Laat je handen of voeten ongeveer 10-15 minuten weken in het badje.
• Verwijder een van je handen of voeten uit het bad en knip daarna de nagels, vijl ze rond en verwijder de overtollige huid rond de hoeken. Zorg er ook voor dat je het vuil onder de nagels verwijdert.
• Wrijf een beetje olijfolie over je nagels en wrijf het lichtjes in gedurende een halve minuut.
• Met de puimsteen schrob je droge cellen uit de zool van de voet, vooral van de hielen.
• Na de behandeling was je je handen of voeten nog even goed. Vervolgens dep je ze droog met een zachte handdoek.
• Herhaal deze procedure voor de andere hand of voet.

Als finishing touch om je huid helemaal goed te verzorgen, wrijf je je handen of voeten na het afdrogen nog even goed in met een goede lotion of olie.

 

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten