Berkenpollen: nieuwe fase hooikoortsseizoen

Home » dossier » allergie » Berkenpollen: nieuwe fase hooikoortsseizoen

De zon schijnt, de vogeltjes fluiten en bomen, kruiden en gras verspreiden hun pollen. Dit levert sommige mensen rode, jeukende ogen, een loopneus en benauwdheid op. Hooikoorts dus: een vervelende allergie die een mooie lentedag goed kan verpesten.

berkenpollenVeroorzakers

Hooikoorts wordt veroorzaakt door pollen. Pollen zijn voortplantingscellen van gras, bomen en kruiden in de vorm van stuifmeel. Als je last hebt van hooikoorts, reageert je lichaam sterk op dit stuifmeel en krijg je hooikoortsklachten.

Berkenpollen

Het hooikoortsseizoen gaat een nieuwe fase in: sinds deze week zijn ook de berkenpollen weer in de lucht. Deze pollen zijn sterk allergeen. In combinatie met het zonnige weer zal dit tot veel klachten bij iedereen die last heeft van hooikoorts. Naar verwachting vooral in het zuiden van Nederland.

Verlichting

De klachten veroorzaakt door hooikoorts zijn vervelend maar niet schadelijk. De hooikoortsklachten kun je verlichten of langdurig oplossen. Met producten als tabletten, neusspray of oogdruppels kun je de meeste symptomen tegengaan en genieten van de heerlijke lentedag.

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten