Gezichtsmaskers tegen puistjes

Een avondje met vriendinnen maskertjes maken is niet alleen erg gezellig, maar ook een goede remedie tegen puistjes. In dit artikel lees je over gezichtsmaskers tegen puistjes; hoe maak je zelf zulke maskertjes?

Als je je gezicht eens grondig wil reinigen dan is een masker de ideale manier. Een masker voelt als verwennerij en reinigt tegelijkertijd je pori√ęn. Het meeste effect heeft een masker als je vooraf je huid lekker hebt gescrubd, dan kunnen de werkzame stoffen van je masker namelijk echt doordringen tot diep in je pori√ęn. Hoe je je huid scrubt, lees je in het artikel¬†"scrubben tegen puistjes". In de winkel zijn talloze maskertjes te koop, maar vaak kost zo'n maskertje al snel een euro of twee. Het is veel goedkoper en leuker om zelf je gezichtsmaskers tegen puistjes te maken. Wij geven je enkele makkelijke 'recepten'.

Afrekenen met je puistjes? Doe de test!

Vergeet nooit om na je masker je huid goed schoon te maken met koud water. Hierdoor sluiten de pori√ęn zich weer. Als je pori√ęn open blijven, kan vuil zich er makkelijk in ophopen. Daardoor cre√ęer je juist puistjes in plaats van dat je ze voorkomt. Daarnaast is het raadzaam om na je gezichtsbehandeling je gezicht in te smeren met een dagcr√®me die bij jouw huidtype past. Mocht je enorme last hebben van puistjes, dan kun je ervoor kiezen een masker enige tijd voor het slapen gaan op te brengen en hem de hele nacht te laten zitten. Hierdoor benut je de ingredi√ęnten van je masker optimaal. Belangrijk is wel dat het masker goed is opgedroogd voordat je in bed duikt, anders zit je hele bed onder je mengsel.


Masker met appel en honing

Heb je last van een vette huid? Of kamp je met enige regelmaat met puistjes? Dan is het masker met honing en appel iets voor jou. Dit gezichtsmasker tegen puistjes is heel simpel te bereiden. Je mengt in een kom vijf eetlepels lauwe honing met fijn geraspte appel. Als de ingredi√ęnten goed gemengd zijn, dan kun je het mengsel op je gezicht smeren. Na ongeveer tien minuten haal je het af met lauwwarm water.

Gezichtsmaskers tegen puistjes

Komkommer-masker; snelle en uitgebreide variant

Een komkommer-masker kun je op verschillende manieren maken. Als je haast hebt kun je gewoon wat plakjes komkommer op je gezicht leggen, maar als je wat meer tijd hebt kun je een echt masker maken. Daarvoor snijd je een halve komkommer in kleine stukjes. Deze pureer je vervolgens met je staafmixer of in een blender. Span daarna een theedoek over een pan en laat het sap van de komkommer door de doek druppelen. Het komkommersap meng je vervolgens met yoghurt of kwark. Dit mengsel smeer je op je gezicht. Laat het masker tenminste tien minuten goed intrekken. Een komkommer-masker is goed voor je huid omdat de groente een mineraal bevat dat helpt bij de genezing van beschadigd weefsel. Als je dus door de puistjes vervelende plekjes hebt gekregen in je gezicht, kan een komkommer-masker zorgen dat je huid zich weer herstelt.

Avocado en banaan voor huid die droog is door puistjes

Veel mensen denken bij puistjes aan een vette huid, maar puistjes kunnen juist een droge huid veroorzaken. Een puistje wordt namelijk veroorzaakt door een talgklier die verstopt raakt. Daardoor wordt de productie van het huidvet geremd en kan de huid dus droog worden. Als je inderdaad last hebt van een droge huid in combinatie met puistjes, dan is het gezichtsmasker van avocado en banaan een oplossing. Hiervoor plet je een¬†halve avocado en halve banaan. Voeg twee eetlepels yoghurt toe en meng de ingredi√ęnten. Vervolgens kun je het gezichtsmasker aanbrengen. Na twintig minuten kun je het masker met lauwwarm water afhalen.

Gezichtsmaskers tegen puistjesGezichtsmaskers tegen puistjesGezichtsmaskers tegen puistjes

Van der Hoog Quick Pure                   AFY Blackhead masker                  Clinique Turnaround masker

Masker met worteltjes

Dit masker dat geschikt is voor alle huidtypen heeft net wat meer voeten in aarde, dan de eerdere maskers. Allereerst moet je een wortel koken. Vervolgens pureer je deze samen met een halve avocado. Om het mengsel smeu√Įg te maken kun je wat olijfolie toevoegen. Blijf roeren tot je maskertje mooi glad is. Op het moment dat dit het geval is kun je het masker aanbrengen op je gezicht. Laat het masker twintig minuten zitten voordat je het afhaalt met lauwwarm water.

Aspirine-masker tegen rode pukkels

Een heel effectief ander gezichtsmasker tegen puistjes is het masker gemaakt van aspirine. Dit masker werkt tegen bultjes, pukkeltjes en puistjes omdat aspirine salicylzuur bevat. Deze stof kom je ook tegen in veel huidproducten tegen puistjes. Om een aspirine-masker te maken leg je één aspirine in een schaaltje en voeg je een druppel water toe zodat de pil papperig wordt. Dit papje kun je vervolgens op je gezicht smeren. Eén pil is natuurlijk niet voldoende voor je hele gezicht, maar in principe hoef je dit masker alleen aan te brengen op de plekken waar dat nodig is. Laat het masker ongeveer dertig minuten zitten en haal het daarna af. Je zult zien dat je rode vlekken, pukkeltjes en puistjes zichtbaar minder opvallend zijn. Je puistje verdwijnt dus niet meteen, maar wordt wel meteen minder opvallend doordat de roodheid afneemt. Effectief dus als je een afspraakje hebt en niet wil dat je puistjes alle aandacht trekken in plaats van jij. Belangrijk is dat je aspirine koopt en geen paracetamol; deze laatste pijnstiller bevat namelijk geen salicylzuur.

Een puistje en geen tijd te verliezen? Lees dan het artikel "hoe kan ik mijn puisten verwijderen?".