In het verleden werden al verschillende middelen bedacht om blaasontsteking tegen te gaan. Maar wat is blaasontsteking nu precies en hoe zorg je ervoor dat je het niet krijgt? Belangrijk is dat je jezelf goed moet verzorgen. Een goede hygiëne dus. En wat moet je doen als je denkt dat je blaasontsteking hebt?
Drink voldoende
Om blaasontsteking echt te voorkomen is het zeer belangrijk om voldoende te drinken. Voor velen is het lastig, maar probeer echt twee liter water per dag te drinken. Doordat je hierdoor regelmatig moet plassen, spoel je als het ware de bacteriën naar buiten. Om er voor te zorgen dat alle bacteriën uit de blaas verdwijnen, is het belangrijk dat je je blaas altijd leeg moet plassen. Ook cranberrysap wordt vaak aangeraden om blaasontsteking te voorkomen.
Huisarts
Heb je last van blaasontsteking? Denk er dan serieus over na om naar de huisarts te gaan. Dit is eigenlijk altijd nodig, aangezien blaasontsteking voor meerdere andere kwalen kan zorgen. Blaasontsteking kan zich namelijk uitbreiden naar andere organen. Mocht je besluiten om naar de huisarts te gaan, dan kan het zo zijn dat je medicatie voorgeschreven krijgt.
Oorzaak
Hoe wordt blaasontsteking veroorzaakt? Dit komt door een infectie welke zorgt voor een ontsteking in de blaaswand. Bij tijd en wijle kan het ook voorkomen dat je urinewand ontstoken is. Het belangrijkste symptoom waaraan je blaasontsteking kan herkennen, is dat je steeds de drang hebt om naar de wc te moeten zonder dat je echt moet plassen. Je kunt last krijgen van een zeurende pijn in de onderrug of in de buurt van de blaas. Ook kun je bloed waarnemen in de urine.
Kortom, vermoed je blaasontsteking? Maak dan een afspraak met je huisarts.
Dossiers
Snel naar de drogisterij
Wat je ook nodig hebt: bestel online en profiteer van de aanbiedingen van Bol.com.
Leestips
Hartslag & sport
Bij welke hartslag sport je optimaal?