Expertvraag: mijn medicijnen voor de overgang werken niet

Home » senior » Expertvraag: mijn medicijnen voor de overgang werken niet

Medicijnen overgangVraag

Ben al eerder bij de overgangsconsulent geweest. Ben toen begonnen met atrimove en stress norm. Ben hiermee een tijdje gestopt maar sinds een paar weken weer begonnen met beide. Had weer veel last gekregen van stemmingswisselingen, ik was erg gevoelig (Als ze naar me wezen moest ik huilen alles kwam veel meer binnen, erg lastig).  Thuis werd ik ook niet begrepen maar wilde niet alles maar aan de overgang de schuld geven. Maar ik voelde mij zo anders (en nog steeds. Ik slik de stressnorm 1 per dag i. p v 2 of drie. Is dat voldoende ? Mijn opvliegers zijn er dan wel en dan niet. Er valt geen pijl op te trekken, kunnen opvliegers ook door je gemoedstoestand worden beïnvloed?

Ik heb nog een vraag. Ik was vanmiddag bij de schoonheidsspecialiste en zij vond dat mijn huid er erg gevoelig uit zag. Onrustig en geïrriteerd, dat had ze nog niet eerder bij me gezien. Zou dat ook met de overgang te maken kunnen hebben? Zij raadde mij aan om teunisbloem olie te slikken om de huid te kalmeren. Wat voor advies zou u mij geven?

Antwoord

Om met uw eerste vraag te beginnen we zien wel vaker dat een bepaald product niet meer de gewenste resultaten geeft. Wel raak ik aan om altijd de aangegeven hoeveelheid van het product te gebruiken nooit minder. Anders kan het inderdaad zo zijn dat het gewenste resultaat uitblijft. Als u daadwerkelijk merkt dat medicijnen niet meer het gewenste effect hebben, dan is het verstandig om weer eens te kijken naar waar de klachten nu precies vandaan komen en daarna eventueel over te stappen op een ander product.

Wat vervelend dat u hinder ondervindt van de overgangsklachten. Vrouwen kunnen veranderen in deze periode van overgang en de omgeving heeft hier soms moeite mee. In de praktijk gebeurt het dan ook regelmatig dat de partner mee komt tijdens een consult, omdat het een probleem van de relatie is geworden welke samen moet worden opgelost.

Wat betreft uw tweede vraag, Teunisbloem kan inderdaad een bijdrage leveren aan een ge├»rriteerde huid. Wel is onze huid in de winter over het algemeen meer ge├»rriteerd door bijvoorbeeld de centrale verwarming. Zorg dus ook voor een goede basisverzorging in de winter, zoals een goede vochtinbrengende cr├Ęme. Ook hier geldt dat wanneer u niet tevreden bent ik u aanraad om verder te kijken naar een product dat wel het resultaat biedt dat u verwacht.

Meest recente berichten