Expert overgangsklachten

Home » senior » Expert overgangsklachten

Heb je last van opvliegers? Drijf je ‚Äôs nachts uit je bed door nachtelijke zweetpartijen? Heb je geen zin in seks doordat je libido de afgelopen jaren is afgenomen? Of heb je andere overgangsklachten? De hele maand februari kun je met al je overgangsklachten en ‚Äďvragen terecht bij onze expert Janny Ledeboer. Zij zal je helpen om opnieuw je balans te vinden in deze nieuwe levensfase.¬†

Overgangsconsulente Janny Ledeboer‚ÄúSinds 2000 ben ik overgangsconsulente‚ÄĚ, vertelt Ledeboer. “Ik zie het als mijn doel om vrouwen uit te leggen wat ze zelf kunnen doen om de overgang dragelijk te maken. Wat ik veel hoor is: ‘even flink zijn, het hoort erbij!’. Dat is een fabeltje wat echt de wereld uit moet. Net zoals andere fabletjes”, aldus Ledeboer. “Dingen die ik weleens hoor zijn bijvoorbeeld: ‘ik menstrueer dus ik ben niet in de overgang; ik slik de pil dus ik kom niet in de overgang; ik ben pas veertig dus nog lang niet in de overgang en mijn moeder had geen klachten tijdens de overgang dus ik ook niet’.”

“Vrouwen ontdekken zich tijdens overgang opnieuw”

Volgens Ledeboer zit je rond ¬†je 47ste middenin de overgang. Daarom raken veel vrouwen rond ¬†het veertigste levensjaar de balans een beetje kwijt door een combinatie van veranderingen in hun omgeving en de afname van hormonen. “Er gebeurt in die periode zoveel in het leven van die vrouwen. De kinderen gaat het huis uit, de ouders hebben meer zorg nodig en vaak hebben ze zelf ook nog een volwaardige baan.” Als overgangsconsulente ligt de focus van Ledeboer dan ook niet alleen op de lichamelijke veranderingen van vrouwen rond hun veertigste/vijftigste levensjaar, maar ze geeft ook een stuk geestelijke begeleiding. “Veel vrouwen ontdekken zich in die periode opnieuw. Tijdens de overgang worstelen ze met het feit dat ze meer hadden willen doen in hun leven. Daarom kijk ik als overgangsconsulente ook vaak naar de mogelijkheid om weer te gaan werken, vrijwilligerswerk te gaan doen of opnieuw te gaan studeren.”

“Vragen over alternatieven¬†synthetische¬†hormonen”

“Mensen komen meestal vijf keer bij mij langs in ongeveer een half jaar tijd”, vervolgt Ledeboer. “Het aantal consults hangt maar net af van de aard van de klachten. Er zijn heel veel vrouwen met overgangsklachten en dat is helemaal niet nodig!¬†Ik help ze met persoonlijke begeleiding en een actieplan. Vragen die ik tegenwoordig veel van vrouwen krijg is welke alternatieven er zijn voor synthetische¬†hormonen.” In de maand februari kun jij ook terecht bij Ledeboer voor al je vragen over de overgang, nachtelijk zweten en het vinden van de balans.

Stel je vraag

Herken jij je in bovenstaande informatie of ben je juist op zoek naar een verklaring voor lichamelijke klachten?
Kortom heb jij een vraag voor Janny? Stel hem direct op Ingoedendoen via onderstaande formulier:

[button link=”http://formulier.ingoedendoen.nl/” type=”icon” icon=”question”] Stel je vraag[/button]

Wil je rechtstreeks contact met Janny voor een persoonlijk consult? Neem dan contact op via haar Overgangsconsulente website.

Meest recente berichten