5 Gezonde drankjes voor op het terras!

Home » volwassen » 5 Gezonde drankjes voor op het terras!

gezonde drankjesMet de stijging van de temperatuur neemt ook de drukte op het terras toe. Het terrasseizoen is al een tijdje aan de gang, maar door het mooie weer van afgelopen dagen draaien de barren en café’s op volle toeren. Vaak staan de menukaarten vol met calorierijke cocktails en vette borrelhapjes, wat lastig is als je bewust wilt eten en drinken. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt van gezonde drankjes voor op het terras. Ideaal als je op je eten wilt letten én gezellig wilt ‘terrassen’.

1. Rode wijn

Als je op een warme zomeravond nog wat gaat drinken met vrienden, is rode wijn op het gebied van alcohol een slimme keuze. Rode wijn beschermt tegen hart- en vaatziekten en is goed voor de weerstand. Ook bevat een glas wijn minder calorieen dan de gemiddelde cocktail. Zorg ervoor dat je maximaal twee glazen rode wijn drinkt om het alcohol drinken ‘gezond’ te houden.

2. Muntthee met honing

Tijdens een hittegolf is dit misschien niet het ideale drankje, maar als het kwik niet boven de 25 graden stijgt is het een lekker en bovendien verstandig drankje voor in de zon. Allereerst is verse muntthee goed voor je spijsvertering. Verder stilt de geur van munt de honger, waardoor je niet in de verleiding komt om toch dat portie bitterballen te bestellen. De geur van munt vermindert ook stress, dus je komt ook helemaal tot rust op het terras. Wist je trouwens dat het drinken van hete dranken je lichaam beter laat afkoelen tijdens hitte dan koude dranken?

gezonde drankjes

3. Spa rood met citroen

Spa rood met citroen is dé dieetvriendelijke dorstlesser op een warme dag. De citroen zorgt voor net wat meer smaak. Het drankje bevat weinig calorieen en is ook vriendelijk voor de portemonnee. Te veel koolzuurhoudende drankjes is niet goed voor de darmen en tanden dus houd het bij twee glazen.

4. Groentesap

Vers geperste vruchtensappen zoals Jus d’orange staan bij veel grand café’s op de kaart maar sommige tentjes serveren tegenwoordig ook zelfgemaakte groentesappen en smoothies. Verse groentesap is minstens zo lekker als een vruchtensap en nóg gezonder. Groentesap bevat namelijk minder suikers dan vruchtensap en is daardoor beter voor de lijn en je gebit. Doe eens gek en probeer een lekkere vruchtensap op het terras!

5. Wodka

Wodka wordt niet voor niets het modellendrankje genoemd. Een glas wodka bevat ongeveer 60 calorieën. Wodka is gemixt natuurlijk het lekkerst en dit kan prima met spa rood. Houd je toch meer van zoet? Kies dan een light variant van je favoriete frisdrank. Net zoals bij alle alcholische dranken is het belangrijk om met mate te drinken, zodat je de volgende ochtend geen spijt hebt.

Ga lekker het terras op en geniet van het mooie weer! Drink met mate waardoor je de volgende dag geen spijt hebt en snack bewust.

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten