Anti-rimpelcrème; ga de strijd tegen de rimpels aan!

Home » dossier » rimpels » Anti-rimpelcrème; ga de strijd tegen de rimpels aan!

Heb jij last van fijne lijntjes, fronsrimpels of kraaienpootjes? Dan vind je het misschien tijd voor een anti-rimpelcrème. Maar tegelijkertijd vraag je je waarschijnlijk af wat dat een anti-rimpelcrème is en wat dit gezichtsproduct voor jou kan betekenen. Vind je antwoorden in dit artikel!

Rimpels, hoe ontstaan die eigenlijk?

Anti-rimpelcrèmeDoor de veroudering van je huid ontstaan rimpels. Dat is waarschijnlijk geen nieuws meer voor je. Dit heeft niet alleen te maken met het feit dat de celdeling van je huid afneemt en je huid dus minder vernieuwt, maar ook met het feit dat je lichaam na je 25ste levensjaar minder collageen en elastine aanmaakt. Deze twee eiwitten zorgen samen voor de flexibiliteit van je huid. Als je voor je 25ste een flinke lachbui hebt, dan zul je zien dat je tijdens het lachen rimpels hebt maar dat deze weer verdwijnen zodra je je gezicht ontspant. Na je 25ste zal de huid echter steeds minder goed strakgetrokken worden na het lachen, fronsen of een andere expressie. Je lach- en fronsrimpels worden permanent zichtbaar. Rimpels zijn dus – simpel gezegd – niets anders dan plooien die ontstaan door het tekort aan elastine vocht en collageen. Opvallend is dat het ontstaan van rimpels al op vroegere leeftijd begint dan veel mensen denken. Hoewel twintigers nog het gevoel hebben in de bloei van hun leven te staan, wordt hun huid al voor hun dertigste oud. Naast deze natuurlijke gang van zaken, zijn er ook externe zaken van invloed op het krijgen van rimpels. Zo is roken slecht voor je huid evenals het te vaak (onbeschermd) blootstellen van de huid aan de zon. Meer informatie over het ontstaan van rimpels lees je in het artikel: “rimpels; alles wat je altijd al wilde weten!“.

Anti-rimpelcrème, hoe werkt dat eigenlijk?

lichttherapieEr zijn verschillende producten die beloven de rimpels in je gezicht te verminderen. Zo is er het vrij radicale botox waarbij het eiwit collageen onder je huid wordt gespoten. Het tekort aan collageen wordt dus als ware aangevuld. Dit levert een permanente vermindering van de rimpels in je gezicht op. Een andere manier om permanent rimpels te verminderen is door lichttherapie. Hierbij wordt de huid met een speciaal licht behandeld. Dit licht zorgt ervoor dat de aanmaak van collageen gestimuleerd wordt. Een pijnloze methode die in eerste instantie alleen beschikbaar was bij de huidspecialist, maar inmiddels ook gewoon thuis uitgevoerd kan worden. Een methode die voorheen alleen beschikbaar was bij de huidspecialist, maar inmiddels – vanwege het enorme succes van de behandeling – ook beschikbaar is voor thuis. Een methode waar het merendeel van de mensen voor kiest is de behandeling van rimpels met een anti-rimpelcrème.

Een anti-rimpelcrème moet elke dag gebruikt worden. Alleen dan heb je er daadwerkelijk baat bij. De werking van de crèmes verschilt. Zo zijn er anti-rimpelcrèmes waarbij je spierspanning afneemt. Na twee dagen is de spanning in het gezicht gereduceerd tot één derde. Door deze ontspanning van de huid is na twee dagen al het effect van de anti-rimpelcrème te zien. Aan andere crèmes wordt collageen toegevoegd. Die zorgt er voor dat de rimpels in de huid opgevuld worden en daardoor minder zichtbaar zijn. De huid is echter niet in staat om de toegevoegde collageen op te nemen. Er is dus geen sprake van een langdurig effect zoals bij het inspuiten van collageen (botox) of het activeren van collageen (lichttherapie). Toch zul je zien dat je rimpels al snel minder zichtbaar zijn. 

Anti-rimpelcrème, welke kies je?

Anti-rimpelcrèmeAangezien veel mensen toch niet zo dol zijn op de lijntjes, groeven en kraaienpootjes in hun gezicht, zal het je niet verbazen dat er veel anti-rimpelcrèmes op de markt zijn. Maar hoe weet je nu welke crème bij jou past? Als je de reclameteksten mag geloven is iedere anti-rimpelcrème namelijk een klein wonder op zich. “Verbetert de aanmaak van collageen om fijne lijntjes en rimpeltjes te vervangen. Het resultaat is zo verbluffend, dat u het moet zien om te geloven!” “Klinisch bewezen effectief in het verminderen van de verschijning van rimpels.” “Word wakker met een frisse, prachtig stralende huid!” “Stimuleert de microcirculatie van de huid om haar jeugdige straling terug te geven.” Zulke teksten maken de keuze niet perse makkelijker. Is duurder dan bijvoorbeeld beter? Of maakt prijs bij de aanschaf van een anti-rimpelcrème helemaal niet uit? Die laatste vlieger lijkt op te gaan. Een aantal jaar geleden kwam de anti-rimpelcrème van de Aldi in Duitsland namelijk als beste uit de test. Er ontstond een heuse stormloop op de potjes anti-rimpelcrème van de supermarkt.

Er is echter lastig te zeggen welke anti-rimpelcrème werkt en welke niet. Dat is heel erg afhankelijk van jouw huid. De beste manier om te ontdekken welke crème bij jou past is door een maand lang een bepaalde anti-rimpelcrème uitproberen. Na die periode zou je ongeveer moeten weten of de anti-rimpelcrème het gewenste resultaat oplevert. Doet die crème dat, dan zit je goed. Werkt die niet, dan moet je op zoek naar een andere crème en hopen dat die wél voor je geschikt is. Een handig startpunt voor je zoektocht naar de geschikte anti-rimpelcrème is bij het merk van je gewone dagcrème. Tegenwoordig hebben bijna alle merken op het gebied van gezichtsverzorging tenslotte ook producten tegen veroudering van de huid. Als je al jaren tevreden bent over het merk van je huidige gezichtsverzorgingsproducten, dan is het een logische stap om te kijken of de anti-rimpelcrème ook bevalt. Is dat het geval, dan heb je de juiste anti- rimpelcrème gevonden.

[bol_product_links block_id=”bol_533ec90d95c81_selected-products” products=”9200000005556102,9200000008610501,9200000007373475″ name=”Anti-rimpel” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”650″ cols=”3″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten