Apple goed voor je gezondheid

Home » dossier » hartslag » Apple goed voor je gezondheid

Je iPhone kent al je vrienden, telefoongesprekken, e-mails en foto’s. En vanaf iOS 8 nu ook je gezondheid… Nuttig?

We hebben het natuurlijk over de nieuwe Health App die Apple in iOS8 heeft ingebakken. Dat de stap naar gezondheid zou worden gezet door Apple (en ongetwijfeld ook Google) was een kwestie van tijd. Steeds meer fraaie polsmeters komen op de markt die je hartslag en bewegingspatroon doorlopend  in de gaten houden. Apps konden je al vertellen of je een rustige slaap had beleeft of niet. En nu worden de verschillende stromen van informatie gebundeld.

De Health app

Wat je kunt verwachten? Dat is nog een klein beetje de vraag. Bij de presentatie gaf Apple het gebruikelijke ronkende-vonkende verkooppraatje. Als je het onafhankelijk gemaakte filmpje hieronder bekijkt zie je vooral veel bekende functies. Leuk hoor, je slaappatroon monitoren. Maar ga je dat echt iedere nacht doen? En wanneer heeft je iPhone dan nog gelegenheid om op te laden?

Veel functies als Lab results, medication en nutrition zijn maar voor kleine, specifieke gebruikersgroepen weggelegd. Maar toch…het kan een groot voordeel blijken te zijn om al je gezondheidsinformatie te bundelen. En in een volgende stap een signaaltje te krijgen als je app ongezonde patronen in je hartslag-van-de-dag bespeurt.

Wij zijn benieuwd hoe deze ontwikkeling verder gaat!

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten