Meet the bloggers: Deze keer I Love Sundays

Home » volwassen » Meet the bloggers: Deze keer I Love Sundays

ilovesundaysOp het web én social media zijn inmiddels genoeg blogs te vinden over een healthy lifestyle. Wil jij ook graag een health blog volgen, maar weet je welke? In deze reeks stellen wij bloggers aan jullie voor die een passie hebben voor een gezond, fit en vrolijk leven. Wie zijn nou deze bloggers en waarom zijn ze ooit aan een blog begonnen? Deze én nog meer vragen worden beantwoord door de bloggers zelf. Maak kennis met Dominique van ilovesundays.nl en lees het interview hieronder!

Zou je jezelf kunnen voorstellen?

Ik ben Dominique, een 28-jarige sportieveling met een passie voor gezond en lekker eten. Op mijn blog www.ilovesundays.nl geef ik je een kijkje in mijn dagelijks leven en deel ik mijn gezonde recepten, leuke workouts en zelfgemaakte verzorgingsproducten.

Wat is jouw passie en hoe is dit zo gegroeid?

Mijn passie is gezondheid. Alles wat lichaam en geest ziek maakt en weer gezond maakt/houdt. Ik werk met veel plezier als doktersassistente voor een huisarts en zie dagelijks een scala aan ziektes voorbij komen. De een ernstiger dan de ander uiteraard, maar wat vaak naar voren komt is dat mensen niet goed voor zichzelf zorgen. Daarmee bedoel ik gezond eten, bewegen, voldoende rust en ontspanning. Hierdoor ben ik me ook steeds meer gaan interesseren voor gezond leven.

Wanneer ik hier met mijn pati√ęnten over praat weet iedereen het wel, maar het is ontzettend moeilijk deze ongezonde patronen te doorbreken en het roer om te gooien. Ik hoop door mijn blog mensen te kunnen inspireren en motiveren om dit juist wel te doen.

Waarom ben je begonnen met een blog?

Groene soep door Dominique

Groene soep door Dominique van ilovesundays.nl

Koken is naast sporten altijd een grote hobby geweest, ik vind het vooral erg leuk om mensen te laten genieten van gezond eten. Want gezond √ČN lekker eten is nog steeds een vreemde combinatie volgens sommigen. Mijn blog¬†ben ik begonnen om juist deze gezonde recepten te delen¬† en als ik daarmee maar 1 persoon zou overhalen om gezonder te gaan eten dan was mijn doel bereikt. Inmiddels krijg ik heel regelmatig berichten terug van mensen die mijn recepten gemaakt hebben, echt superleuk!

Ilovesundays.nl bestaat nu iets meer dan een jaar en ik ben in dat jaar steeds meer gaan uitbreiden met informatie over sporten, artikelen over motivatie en verschillende events en zelfgemaakt verzorgingsproducten. Sinds kort deel ik ook een weekdagboek om een kijkje te geven in mijn leven, best wel spannend maar ook heel leuk om wat persoonlijker te worden op mijn blog. Gelukkig is dit met een hele hoop leuke reacties ontvangen!

Op welke manier probeer jij gezond, fit en vrolijk te leven?

Ik probeer zo goed mogelijk naar mijn eigen lichaam te luisteren. Ik eet voor ongeveer 80 % gezond,voor de overige 20 % eet ik waar ik zin in heb. Ook sport ik heel regelmatig, vaak zo’n 5 √° 6 keer per week waarbij ik kracht- en conditietraining met elkaar afwissel. Voor hardlopen vind ik heel leuk!

Daarnaast neem ik voldoende rust. Ik leid een heel leuk, maar ook erg druk leven en dan kun je jezelf heel makkelijk voorbij lopen. Ik probeer minstens 2 keer in de week een avond of dagdeel vrij te plannen om echt even te ontspannen. Voor iedereen is ontspanning weer anders. De een kijkt graag een film en de ander gaat wandelen in het bos, maar ik vind het heerlijk om lekker te lezen terwijl ik mezelf verwen met een gezichtsmaskertje en vers gelakte teennagels. Daar laad ik weer helemaal van op!

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Ik ben bezig met een opleiding voedingsleer om nog meer te leren over voeding. Daarmee kan ik niet alleen mijn artikelen beter onderbouwen, maar ook mijn pati√ęnten in de praktijk beter begeleiden. Ook ben ik met wat leuke projecten bezig voor ilovesundays.nl om hier wat meer bekendheid aan te geven. Ik ben bijvoorbeeld sinds kort aan het samenwerken met www.fitgirls.nl waar ik iedere 2 weken een recept deel.

In de toekomst lijkt het me onwijs leuk als ilovesundays.nl zo groeit dat het een soort wikipedia voor een gezonde levenstijl wordt. Ik wil dan graag een aantal bloggers erbij hebben die elk hun eigen specialiteit hebben en hun kennis weer met ons kunnen delen. En een eigen kookboek lijkt me helemaal fantastisch!

Een Vegaburger door Dominique van ilovesundays.nl

Een Vegaburger door Dominique van ilovesundays.nl

Nieuwsgierig geworden naar de blog van Dominique? Bezoek dan ilovesundays.nl of neem een kijkje op haar Facebookpagina. Ze is ook te volgen op Instagram.

Volg deze interviewreeks kennis te maken met nog meer health bloggers!

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten