De vijf meest bizarre restaurants ter wereld

Home » volwassen » De vijf meest bizarre restaurants ter wereld

meest bizarre restaurants

Uitgekeken op die saaie pizzatent? En blijf je altijd maar hetzelfde bestellen bij dat restaurant waar je altijd heengaat? Tijd voor wat anders! Wij laten je de 5 meest bizarre restaurants ter wereld zien. Van een restaurant waar aardbevingen worden nagebootst, tot een restaurant waar alles, maar dan ook écht alles, van karton is gemaakt.

Carton King – Taiwan

Het eerste restaurant is een erg¬†bijzonder restaurant. De naam ‘Carton King’ komt namelijk overal terug wanneer je hier eten bestelt en wel op een hele originele manier. De muren, het servies, het meubilair; alles is van karton gemaakt. Het eten natuurlijk niet, anders zou niemand er terugkomen. Het doel van het restaurant? De eigenaar wil laten zien dat er onwijs veel mogelijkheden zijn met karton en papier. En dat is zeker gelukt!

Chillout – Dubai

Wellicht heb je vaker gehoord van een ijsbar, want deze komen wel vaker voor. Toch is de Chillout een erg bijzondere ijsbar. Hij is namelijk gevestigd in Dubai, en daar wordt het zomers warmer dan 40 graden. Alle meubels zijn van ijs gemaakt, en in het restaurant is het altijd -6 graden. Dat betekent dus dat er een verschil heerst van wel 46 (!) graden. Voordat je het restaurant instapt, moet je daarom een zogenoemde acclimatiseringsruimte in. Best heftig dus!  Het zal dan ook niet verstandig zijn om gelijk weer naar buiten te lopen..

De Heart Attack Grill – Las Vegas

Ook al bestaat er nu een enorme hype rondom gezond eten, dit restaurant trekt zich daar niks van aan. Het motto van de Heart Attack Grill is dan ook: eten waard om voor te sterven. In deze hamburgertent staan er ook bijzondere hamburgers op het menu. Een voorbeeld is de ‘Quadruple bypass burger’. Deze ongelofelijk grote burger bevat maar liefst 9.982 (!) calorie√ęn. Krijg je hem helemaal op, dan wordt je als een ware held naar je auto gereden in een rolstoel. Ook lopen de serveersters rond in een verpleegstersuniform. Nou, origineel is het zeker!

meest bizarre restaurants

Dark Restaurant – Beijing

Wij zijn erop ingesteld om ons voedsel te zien en daarna pas te eten. Dat is totaal anders in dit donkere restaurant in Beijing; je ziet er geen steek voor ogen. Je hebt dus ook geen idee wat je besteld, want je kunt het niet eens zien. Wanneer je binnenkomt, wordt je geholpen door de obers om naar je plek te komen. Alles wat met licht te maken heeft, is verboden. Het idee achter het restaurant? Doordat je niks meer ziet, staan je andere zintuigen op scherp en op die manier proef je op een geheel andere manier je voedsel.

Disaster Café РLloret del Mar

Bij een aardbeving zal je eerste instinct vast zijn dat je gillend weg wilt rennen of dekking wilt zoeken. Toch zul je daar vanaf moeten stappen wanneer je dineert in het Disaster Caf√© in Spanje. Tenminste, dat mag je proberen. In dit restaurant in Lloret del Mar¬†moet je namelijk tijdens je eten een¬†simulatie van een aardbeving van 7,8 op de schaal van Richter ‘overleven’. Morsen gegarandeerd en het zal vast ook niet zo comfortabel eten zijn. Maar je moet het eens proberen, toch?

Volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwe artikelen & vers nieuws over gezondheid!

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten